Ce își dorește fiecare fată (7)

ce-isi-doreste-fiecare-fata

Ce își dorește fiecare fată – Lisa Harper, Societatea Biblică din România, Oradea, 2012, 126 p.

“Lauren Winner, autoarea cărții Girl Meets God [O fată Îl întâlneşte pe Dumnezeu], vorbește despre felul în care credincioșii denaturează problema sexualității în noua ei carte, Real Sex [Sex autentic]:

Revistele Cosmopolitan și Maxim nu sunt singurele care mint. Comunitatea creştină – Biserica – perpetuează la rândul ei nişte idei false despre sex. Intenția Bisericii este, fără îndoială, nobilă și lăudabilă, dar în zelul ei de a păstra sexul pentru căsătorie într-o cultură tot mai ostilă eticii sexuale creștine, Biserica spune și ea câteva neadevăruri.

Ea afirmă că cele mai mari trei neadevăruri pe care le cred creştinii despre sex sunt: sexul premarital te va face să te simţi groaznic; femeile oricum nu vor să facă sex; trupul (și sexul) este dezgustător, murdar sau pur și simplu neimportant.

De care dintre miturile de mai sus te-ai izbit cel mai des în cercurile creştine? De ce crezi că aceste afirmații pot trece drept concluzii evlavioase?

Cu siguranţă nu am petrecut la fel de mult timp studiind sexualitatea modernă ca şi Lauren Winner, dar cred că observaţiile ei sunt corecte. Cei mai mulţi creştini pe care îi cunosc par să privească sexul prin lentile mânjite. Am văzut în biserică femei căsătorite strâmbând din nas atunci când s-a abordat acest subiect. Sunt sigură că ele nu consideră că Dumnezeu le face galerie atunci când dansează între așternuturi.

Dar această imagine este foarte apropiată de ceea ce spune Dumnezeu după ce Solomon și Sulamita își consumă relația:

Mâncați, prieteni, beți
și îmbătați-vă de dragoste!

Cântarea cântărilor 5:1

Cei mai mulți teologi sunt de acord că aceste cuvinte vin direct din gura lui Dumnezeu. Că El este musafirul “nevăzut, dar prezent, din dormitorul lor”. El a observat fiecare sărut, fiecare mângâiere, fiecare detaliu intim al actului în sine, iar răspunsul Lui este: “Foarte bine!” (p. 83-84)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: