Pe Facebook despre cărțile anului 2012

Am anunțat pe Facebook nominalizările la Declarația anului 2012 și cineva m-a întrebat: Pe când cele mai bune cărți evanghelice ale anului?

Iată răspunsurile mele:

De la an la an, aşteptările cititorilor mei au tot crescut… Dar eu sînt doar un om, care nu pot crea resurse pe măsura cerinţelor, ci doar pe măsura limitărilor mele fizice, culturale, spirituale… Nu ştiu dacă o să apuc să fac o astfel de listă.

De reţinut apariţia în româneşte în 2012 a unor tomuri impresionante – Dicţionar evanghelic de teologie, Istoria penticostalismului românesc.

Aşteptările sînt diferite, atunci cînd ne referim la cărţi evanghelice. Nu doar cărţile teologice sau istorice contează pentru spaţiul confesional evanghelic, ci şi alte tipuri de cărţi.

De reţinut şi mica trilogie a lui Iosif Ţon, care aduce o premieră în peisajul evanghelic românesc – pentru prima oară, foarte pe scurt, sînt schiţate cîteva trăsături ale teologiei Străjerilor. Și mai sînt cîteva pagini traduse dintr-un autor care prezintă schimbări ale teologiei și mentalității unui creștin de-a lungul vieții, un subiect extrem de important pentru contextul actual, generat de amploarea Mișcării Străjerilor din 2010.

O apariție extrem de folositoare este: Evanghelii false, de Trevin Wax. Singura părere de rău este că volumul nu conține un număr dublu de pagini. O carte recomandată de nume sonore de americani.

Dezamăgit de creștinism?, de Ravi Zacharias

Dumnezeu este Evanghelia, de John Piper

Societatea Biblică din România (Oradea) a continuat publicarea altor cărţi ale lui David Pawson, un autor onest şi incomod care nu ar trebui evitat de nici un pastor evanghelic din mediul urban.

O carte cu totul fascinantă: Viaţă fără limite, de Nick Vujicic, omul fără mîini şi picioare.

LEGĂMÂNTUL DE LA CAPE TOWN, 83 de pagini, este un document important care trebuie citit neapărat. A fost anunţat de Vasilică Croitor în 7 ianuarie anul acesta, deci bănuiesc că anul apariţiei este 2012.

Un răspuns to “Pe Facebook despre cărțile anului 2012”

  1. Alin Cristea Says:

    A republicat asta pe RoEvanghelica.

Lasă un comentariu