O „discuție” pe Facebook – 7 februarie 2013

Cineva 1: „Un singur lucru nu poate Dumnezeu: sa ne mantuiasca fara de consimtamantul nostru.” Nicolae Steinhardt, Juranalul Fericirii

Cineva 2: Cred ca este gresit sa spunem asta, cat inteleg eu din biblie, Dumnezeu a facut aceasta oferta la toata lumea de la inceput. Nio trebuie sa ne mantuim, zice… credinta ta te-a mantuit, credinta ta face mantuirea, noi trebuie sa ne convingem de asta, ca darul este dat peste toti si de la inceput.

Cineva 3: „…Dumnezeu nu poate sa minta.”(Tit 1:2).

Cineva 2: ?????? Daca ai postat ca ai postat la mesajul moderatorului, nu face sens ce-ai postat, daca mi-ai raspuns mie, nici atat….. dar ca raspuns la post, El poate, poate nu vrea….. dar de putut poate……

Romania Evanghelica: Dumnezeu neputinciosul… :) Sau: Dumnezeu indaratnicul?

Cineva 3: Domnule, cu tot respectul, eu am scris un verset biblic, si atat (Tit 1:2). Nu va suparati…!

Romania Evanghelica: Biblia nu a fost scrisa pe versete… Dar de CARE verset e vorba?

Cineva 3: Tit 1:2.

Cineva 2: Asa este, instigatori scot cate o parte dintrun verset vrand sa creeze o discutie fara rost. Tit 1:2, eu nu am stiut de acest verset, dar vezi ceva contra acestui verset in ce am afimat eu???

Romania Evanghelica: Despre ce instigatori e vorba?

Romania Evanghelica: Ce „interesant”!… O lista a ceea ce NU poate Dumnezeu sa faca… Vorbim de acelasi Dumnezeu din Biblie, Atotputernicul, Creatorul, Sustinatorul, Rascumparatorul si Domnul ostirilor?

Romania Evanghelica: Exact ASTA a facut Hristos: s-a pocait in locul nostru! A ridicat pacatul lumii! La ce folos vreo cainta daca nu sint ridicate pacatele?

Romania Evanghelica: Pocainta nu e vreo intelegere intre noi si Dumnezeu – noua ne pare rau si El e incintat, ca sa vezi, ca noua ne pare rau si atunci ne trece numele in Cartea Vietii. Dumnezeu are o intelegere cu lumea nevazuta! Intreg cosmosul va fi izbavit, nu numai umanoizii care cinta manele la acordeoane…

Romania Evanghelica: Intrebarea „Este Ioan 3:16 nucleul Evangheliei?” este titlul unei carti a lui David Pawson.

Romania Evanghelica: Cartea lui David Pawson e tiparita de Societatea Biblica din Romania (Oradea), coordonata de penticostali (nu de „Emanuel”).

Romania Evanghelica: Inceputul propovaduirii lui Isus? Pocaiti-va si credeti in Evanghelie? Dar drumul fusese pregatit de Ioan Botezatorul: Pui de napirci? Cine v-a invatat sa fugiti de minia viitoare? Faceti fapte vrednice de pocainta voastra!

Romania Evanghelica: Ca sa nu mai vorbim de faptul ca e o intreagă istorie a Rascumpararii descrisa in Scriptura Vechiului Testament.

Cineva 3: Marcu 1:14-15.

Romania Evanghelica: Asa ca Isus si Pavel nu aduc vestea buna in varianta virgina, ci sint o droaie de CONCEPTE pe care le construiesc pe o temelie deja existenta! Ati auzit ca s-a zis in vechime… Atentie, deci, cu reflexul datului gaurii la macaroana…

Romania Evanghelica: No, C.C. nu si-a sters comentariile. (Nici nu vad de ce le-ar sterge…) Dimpotriva, e cu mina pe butonul de foc automat la mitraliera de versete…

Romania Evanghelica: Asadar, zis-a Isus: S-a implinit vremea! Despre ce IMPLINIT al vremii e vorba?

Romania Evanghelica: S-a COPT vremea! Kairos, nu cronos. Asadar, la fel cum stiau cind e vremea fructelor (al smochinelor), tot asa evreii din vremea lui Isus asteptau coacerea vremii! Il asteprau pe MESIA! Traiau sub Lege si asteptau pe CINEVA sa implineasca Legea!

Romania Evanghelica: Desigur, si ei perverteau intelesul Scripturilor… Asta-i boala veche… :)

Romania Evanghelica: CUM se pocaiau evreii inainte dupa Isus?

Romania Evanghelica: Nici nu aveau… versete in Scripturi!

Romania Evanghelica: Aveau dezbateri de IDEI, ca si noi…

Romania Evanghelica: Ce facea Isus la 12 ani in Templu? Doara nu tragea cu mitraliera de vesete?

Romania Evanghelica: Intotdeauna crestinismul a purtat, de-a lungul secolelor, IDEI. Pe care le-a proclamat in spatiul public.

Romania Evanghelica: Crestinii nu proclama versete. Crestinii proclama IDEI.

Romania Evanghelica: Pe baza unor concepte.

Romania Evanghelica: Caderea, Rascumpararea, Pastele, Invierea.

Romania Evanghelica: Revenind la Ioan 3:16, David Pawson scrie ca textul e folosit de crestini scos din context…

Romania Evanghelica: Si scrie el ceea ce eu vreau sa atrag atentia aici prin cele de mai sus: „Datorita faptului ca, la un moment dat, Biblia a fost impartita in capitole si versete, si fiecare verset a primit un numar, avem tendinta de a considera Scriptura o colectie de texte doveditoare.”

Cineva 3: „Vorbeste, ca sa te cunosc.” (Socrate 470-400 i.e.n.). „Romania Evanghelica”, schimba-ti, ori numele, ori viata. Ori pe amandoua ! Cu dragoste…!

Romania Evanghelica: Alt… verset?

Romania Evanghelica: Mai C.C., dar de unde rezulta ca ar trebui sa-mi schimb viata? Din reflexul tau de pocait ghetoizat care trebuie sa dea cu versetele in cap la oameni? Pai nu despre mine era vorba. Nici despre vreun alt om. Deci nu era vorba sa ne schimbab vreunul viata. CA NU NE CUNOASTEM, mai pocaitule! Era vorba sa ne schimbam modul in care privim Scriptura. Si modul in care o folosim, ca nu ca sa fie mitraliera de versete ne-a fost data!

UPDATE 8 februarie 2013, 07.45

Am făcut următoarele precizări pe Facebook:

Am primit de la Câmpeanu Cezar (C.C.) niște mesaje idioate în privat (cărora nu le-am răspuns, dormeam și eu, ca tot omul, cîteva ore noaptea), ultimul fiind: „Teologia baptista Emanuel e de doi bani, daca scoate „pastorasi” ca tine , de doi bani, antiEvanghelie si antiChristi – fiu al Satanei, ce esti !!!”

1. Nu am fost si nu sint pastoras. Absolventii Universitatii Emanuel nu sint neaparat functionari eclesiali. 2. Introducerea numelui institutiei Emanuel nu are nimic de a face cu discutia de mai sus. Este o pista falsa de „discutie”, dupa stilul grotesc al pocaitilor de a nu ramine la subiectul discutat, ci a se lega de vreun aspect personal din vita preopinentului. 3 Avind in vedere ca sint „fiu al Satanei”, aveti grija, pocaitilor, cu cine stati de vorba. Dar un lucru sa fie clar: daca nu stiti sa va sustineti punctul de vedere, asta nu inseamna ca ati dat de fiii ai Satanei. Ci inseamna ca nu v-ati exersat abilitatile de comunicare si polemica.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: