40% psalmi de imprecație…

„Psalmii conțin imprecații adresate lui Dumnezeu într-o proporție care ar zgârâia urechile finuțe ale multor creștini ce își doresc aici, pe pământ, o viață de catifea. Din 150 de Psalmi, 60 de Psalmi, adică 40%, sunt Psalmi de imprecație… […]

Muzica de marș forțat pe ritmuri de fanfară a fost înlocuită cu o muzică psihedelică care să ne țină tinerii în biserică, hiper lacrimogenă, înălțătoare ca o rachetă și durabilă ca o secundă…

Suntem învățați să avem o viață tot mai predictibilă, care urmează rețete numerice ale unor algoritme calculate riguros de nelipsiții specialiști, ajungând roboței sterilizați de îndoieli, temeri, întrebări, emoții și rugăminți.

În fața unei astfel de alterări a umanității noastre, a unei artificialități sufocante, Psalmii sunt o invitație la onestitate, la tragerea vălului de peste sufletul nostru, îmbâcsit de prea multe parfumuri stridente. Ei sunt popasuri pentru conversații autentice cu Dumnezeu despre sine (și despre alții), ajutându-ne să trecem peste furtuni și talazuri care par a ne înghiți cu totul.”

http://alonewithothers.wordpress.com/2013/02/03/despre-onestitate

4 răspunsuri to “40% psalmi de imprecație…”

 1. 40% psalmi de imprecație… « Clujul Evanghelic Says:

  […] (via) […]

 2. Agnusstick Says:

  Ar fi o problemă, în afară de fineţea urechiuşelor micuţe. Anume că ar fi absolut legitim ca viaţa creştinului din topor să fie 40% imprecaţie, cu condiţia să găsim acelaşi procent în ce cunoaştem din viaţa Mântuitorului. Sau poate nu trebuie să trăim cu impresia greşită că El a stabilit formula ideală V(creştin)=AxV(VT)/100+BxV(NT)/100. Nu ştiu cât la sută din viaţa proorocului Ilie a fost hăcuire cu paloşul, cert e că în viaţa lui Isus Cristos găsim doar o amărâtă de biciuire în Templu. Pe modelul ăsta, de ce nu am băga 5% hăcuire şi 2% biciuire în meniul creştin? Pentru că am greşit procentele?

 3. Lidia Says:

  Ai dreptate, nu avem suficienta credinta pentru a-L vedea pe Dumnezeu atat bun cat si drept, asa cum IL arata Biblia. Ne credem datori sa-I ajustam imaginea dupa mintea noastra limitatasau dupa gustul vremii. Multumesc pentru mesaj.

 4. Alin Cristea Says:

  A republicat asta pe RoEvanghelica.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: