Cum să te pregătești pentru a fi ajutorul potrivit (2)

cum-sa-te-pregatesti-180

Cum să te pregătești pentru a fi ajutorul potrivit – Debi Pearl, Societatea Biblică din România, Oradea, 2012, 307 p.

“De ce i-a dat Dumnezeu conducerea bărbatului? De ce nu se poate ca cea mai puternică dintre cele două personalități să fie liderul sau persoana cea mai inteligentă dintre cei doi să ia deciziile?

Dumnezeu a știut că ne vom plânge, așa că ne-a dat un răspuns bine elaborat și rațional. Acum, pentru fetele care vă ghidați după sentimente (ca mine), știu că este dureros, dar încercați să gândiți logic pentru o clipă. Răspunsul se găsește în însăși natura unui bărbat și natura unei femei. Înțelegerea și aprecierea acestor realități biblice constituie temelia tuturor elementelor care fac dintr-o femeie un ajutor potrivit prețuit de bărbat.

Natura bărbatului: Dumnezeu nu l-a creat pe bărbat cu capacitatea de a cunoaște binele și răul. El a fost creat să se dezvolte, ajungând la un nivel mai înalt de înțelepciune și caracter. Dumnezeu a știut că acest proces de creștere avea să fie zădărnicit de diavolul și de înclinația înnăscută a omului de a se promova pe sine. Exista un pericol în a crea un bărbat cu autonomie, după cum demonstrează falimentele continue ale sexului masculin. Însă Dumnezeu, în înțelepciunea Sa, l-a creat pe bărbat cu o prudență înnăscută și un scepticism natural, înrădăcinate în logica lui rece și reacțiile lui lipsite de emoție. Se înțelege că ceea ce îl împiedică să creadă o minciună poate fi distorsionat în așa fel încât să devină baza respingerii adevărului, după cum arată istoria. Diavolul este maestrul amăgirii. El este tatăl minciunii (In. 8:44). Viclenia este modul în care își câștigă adepții. Nimeni nu ar urma vreodată minciunile lui Satana dacă nu ar fi păcălit să creadă că acela este adevărul. Așadar, Dumnezeu l-a creat pe bărbat cu o capacitate extrem de mare de împotrivire, opunere, încăpățânare și o minte sceptică.

Natura femeii: Dumnezeu a creat-o pe femeie ca să exprime în exces o fâșie mai îngustă a chipului lui Dumnezeu. Ea reprezintă latura mai delicată, blândă și lesne crezătoare. Dumnezeu a creat-o pe femeie sensibilă și vulnerabilă de dragul copilașilor pe care trebuie să îi crească. Sufletul unei mame trebuie să fie grabnic să simtă, să sufere, să iubească, să aibă compasiune, să-i primească în casa ei pe cei care suferă și să fie optimistă. Vulnerabilitatea este atât cea mai mare însușire naturală a unei femei, cât și cea mai mare slăbiciune a ei. Însăși natura noastră ne face susceptibile la a fi amăgite. Noi am fost create pentru a fi protejate de bărbații noștri, în timp ce ne îngrijim familia și menținem legătura cu latura emoțională a lui Dumnezeu.

Bărbatul și femeia împreună alcătuiesc chipul complet al Creatorului nostru, dar suntem extrem de diferiți unul de celălalt. Atât unul, cât și celălalt avem un punct forte și o slăbiciune. Rolul nostru a fost creat pe baza acestor calități și slăbiciuni. Niciunul dintre noi nu poate îndeplini bine rolul celuilalt.” (p. 78-79)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: