Atenție la dezinformările de pe blogul lui Paul Dan (13.02.2013)

Personajul e… fabulos.

Nu-mi amintesc de un alt evanghelic român care să fi reușit atîtea demersuri tîmpite în blogosfera evanghelică (peste 1.000 de bloguri în lb. română).

Iată, s-a mai adăugat un nume pe Lista ereticilor depistați de Paul Dan: Cristian Barbosu.

Sub titlul Pastorul Cristian Barbosu a demisionat! – Marturii devastatoare impotriva lui, Paul Dan publică „marturia lui Traian Cretu membru de la Metanoia”.

Nu ştim dacă Traian Cretu e un nume real și dacă într-adevăr e „membru de la Metanoia”.

Pînă miercuri, 13 februarie 2013, ora 12,30, cînd scriu aceste rînduri, articolul lui Paul Dan a adunat peste 60 de comentarii, dintre care cele mai multe îi aparţin lui Paul Dan – ioan8 (18), fiind replici cu totul neinspirate, și lui Traian Cretu (9). Printre comentatori există doar două persoane pe care le putem identifica – Cristian Răsvan Stoica (3) și Florry Pană (1), ceilalți 19 comentatori fiind anonimi: Stefan, Calin, Sorin, Ionel V., Alin, florin, David, anti metanoia, Anonim, Anonymous, no name, x, G.A.I, Victor, Danny, Pavel Trifu, loret, elisa, l.e.

În ultimii ani am atras atenţia asupra faptului că în blogosfera evanghelică există o mare problemă: comentariile sub anonimat. Fără să cer neapărat renunţarea cu totul la ele…

Desigur, mahalagioaica Elisa, binecunoscută, celor avizați, din activitatea din mahalalele pastorilor Cruceru, Ionescu, Lascău, nu putea să lipsească de la demențiala întrunire pe care o găzduiește Paul Dan. Sub numele elisa participă cu doar 2 comentarii (pînă acum), dar mai are încă 8 cu indicativul l.e.

În mai multe rînduri, mai ales cînd a fost vorba de bloguri ale pastorilor, am arătat modul neglijent cu care administrează spațiul public. Mă refer în primul rînd la inexactitățile / minciunile pe care le găzduiesc atunci cînd aprobă comentarii năstrușnice. Spre exemplu una din Gafele anului 2011: pe blogul lui Cristian Ionescu Karl Barth a fost acuzat de liberalism. Ori Karl Barth este cel mai important teolog al secolului XX tocmai pentru că este exponentul neo-ortodoxiei, apărută ca reacție la liberalism!…

Paul Dan se consideră un apărător al adevărului. (Care adevăr, al său?)

Dar nu reacționează în nici un fel atunci cînd comentatorul loret face următoarea afirmație: Un lucru e clar, radacina tuturor relelor e banul.

Ei bine, nu e deloc CLAR!…

Scriptura are o cu totul altă formulă biblică: „Iubirea de bani este rădăcina tuturor relelor.” (1 Timotei 6:10)

Iar dacă vrem să fim nu doar biblici, ci și teologici, atunci vom ține cont de faptul că iubirea de bani NU este rădăcina tuturor relelor, pentru simplul fapt că în Eden nu existau bani!… Dar acolo s-a petrecut RĂUL pentru care și noi sîntem considerați vinovați…

Paul Dan era mult mai concentrat să răspundă AGRESIV comentariului respectiv care întreba: „Care/s marturiile acelea la plural?? Ca eu citesc doar una. E crestineste sa citim doar una din pareri?”, decît să fie responsabil pentru apariția unei dezinformări și să fie credincios adevărului biblic / teologic.

Iată răspunsul său: „Postarea este o sinteza a adunarii generale! Tot nu va convine ca Dumnezeu a facut dreptate! Teme-te de Dumnezeu!”

OARE?

În afară că nu știm încă dacă chiar există cineva cu numele Traian Cretu, așa-zisa mărturie a sa nu este altceva decît un act de defăimare publică a lui Cristian Barbosu, nicidecum o „sinteză a adunării generale” a Bisericii Baptiste Metanoia din Arad.

Avem, spre comparație, Comunicat din partea echipei de slujire a Bisericii Baptiste Metanoia pe site-ul oficial.

Printre numele de acolo nu se regăsește numele Traian Cretu. Ca și o chestiune de interes general, dacă cineva dintr-o biserică evanghelică publică pe Internet o „sinteză” a adunării generale, nu ar trebui să suporte consecințele diciplinei bisericești? (Răspunsul nu e ușor de dat, avînd în vedere miza diferită în momente istorice diferite.)

O altă interogație de interes general apare atunci cînd ne întrebăm: Cine sînt acești Paul Dan și Cristian Răsvan Cristian Stoica ca să ținem cont de ceea ce scriu ei despre chestiuni de istorie evanghelică (recentă)? Oricine poate avea opinii, dar nu orice opinie e COMPETENTĂ.

Am arătat cu alte ocazii incompetența atît a lui Paul Dan cît și a lui Cristian Răsvan Stoica, pentru acesta din urmă Beniamin Fărăgău fiind un pastor penticostal (!) iar “Ruginoasa a fost şi locul unui cumplit măcel, prin anii ’90, cînd peste o sută de baptişti au fost internaţi în spital cu răni grave provocate de bandele de aşa-zişi credincioşi ortodocşi.” Păi cum să fie peste 100, cînd acolo au fost 9 baptişti şi nu a fost nici un măcel…

Comentatorul Anonim prezintă, cică, „un amanunt interesant”: „Salariul lunar a lui Barbosu ,confirmat de congregatia Harvest ,ca si misionar Harvest este de 8.000 dolari / luna respectiv 3000 dolari /luna sotia dansului.Din partea bisericii Metanoia a fost platit tot generos chiar daca nu la acest nivel.”

Mahalagioaica Elisa preia „amănuntul interesant” şi comentează: „Dupa ce a luat zece salarii(din cele mari din Romania) a mai luat si de la romanii din Metanoia????????????????? pai putea face un orfelinat sau un camin de batrini cu banii lui!”

Pentru cei ca Elisa, România ar trebui umplută cu orfelinate și cămine de bătrîni, nu cu Evanghelia și adevărul ei.

Păi ce, pentru orfelinate se bagă în discuții fabulosul personaj Paul Dan? NU! Ci pentru… adevăr, cică! Pentru DOCTRINE!

Oprire: Avem ocazia să ne amintim că trebuie să fim teologici, nu doar biblici. Religiunea adevărată nu este doar cercetarea văduvelor și a orfanilor…

Elisa, sub indicativul l.e., repetă: „Barbosu a hotarit singur, contra a 8000dolari/luna=vinzare de suflete, spargere de biserici.”

Încă o dată, a cîta oară în ultimii ani, întreb: De unde ştie femeia asta atîtea?

Păi nu știe! A scris un anonim de dolari și ea, hop-țop, gata, a ajuns la… vînzare de suflete!

ĂSTA este rezultatul incompetenței în administrarea blogurilor de către pastorii Cruceru, Ionescu, Lascău.

De la Paul Dan nu putem avea pretenții, dar măcar ei de-ar fi fost serioși…

Comentatorul anonim Alin (care nu sînt eu – după cum bine se știe, eu obișnuiesc să comentez sub numele de Alin Cristea) pune o întrebare rezonabilă: „Chiar este adevarat? Unde se poate verifica aceasta informatie? Daca asta e adevarul totul se poate vedea si intelege intr-o alta lumina!”

Lumină? Îl interesează oare pe Paul Dan (et. co)… Lumina? Adevărul? Nu văd că face eforturi pentru a promova adevărul, măcar cînd e vorba de formulări biblice…

Comentatorul anonim Victor face următoarele precizări (și greșeli de scriere): „1, Banii de care vorbiti NU erau salariu, ci un fon de lucrare. Din acesti bani s-au facut conferinte, s-a platit transportul si late lucrari misionare.
2. acesti bani au fost justificati dolar cu dolar si cheltuiti doar in scopul in care au fost dati.”

Îl interesează pe Paul Dan o astfel de… lumină? NU!

Iată replica lui Paul Dan: „Asa cum am spus si altuia, eu nu am discutat banii lui Barbosu, ci sfidarea sfinteniei, promovarea libertinismului, si cooperarea cu apostati ca T.D. Jakes, Hybels, si altii de natura asta. Tu si altii ca tine incercati sa il scoateti pe Barbosu cu fatza curata dupa ce a fost dovedit in adunarea generala ca este un mincinos.”

Dacă discuţia nu este despre „banii lui Barbosu”, atunci DE CE Paul Dan permite comentatorilor săi tembeli să discute despre „banii lui Barbosu”?

Pentru Paul Dan, Barbosu a fost dovedit în adunarea generală că este un mincinos!…

De către CINE?

Comunicatul de pe site-ul Bisericii Baptiste Metanoia nu conține precizări de acest fel, nici măcar nu este menționat numele lui Cristian Barbosu.

Și nu ar trebui să știm și punctul de vedere al acuzatului ÎNAINTE de a trage concluzii pripite? (Hoțul cu un păcat și păgubitul cu zece…)

Cel care se semnează Traian Cretu afirmă în încheierea „mărturiei” sale: „Ruperea legamantului cu Harvest a fost o victorie a ADEVARULUI impotriva minciunii si manipularii, si impotriva, zic eu, expansiunii evangheliei neoliberale in crestinismul evanghelic romanesc.”

Pauză de rîs: De unde și pînă unde liberalism teologic în România? De ani de zile întreb public: CARE sînt liberalii din România, să-i știm și noi…

Ca să nu mai vorbesc că există deja articole care arată de ce nu a avut succes liberalismul în România, precum în Occident…

Desigur, conceptul este folosit în diverse moduri, atît de impostorul Cristian Ionescu cît și de alți ignoranţi pentru care liberal poate să însemne te miri ce (cum postmodern poate să însemne pentru ei te miri ce)…

În „mărturia” sa, cel ce se semnează Traian Cretu afirmă că „pastorul Cristian Barbosu impreuna cu stafful sau , si-au dat demisia”. (Bă, pocăiților, NU SE PUNE VIRGULĂ ÎNTRE SUBIECT ȘI PREDICAT!)

În comunicatul de pe site-ul Biserica Baptiste Metanoia nu există informații în acest sens.

Comentatorul anonim Anonim scrie: „Barbosu Cristian si Raul Todinca pastorul de tineret nu au dorit sa vina la adunarea generala a bisericii Metanoia , printr-un mesager care le-a citit scrisorile la capitolul diverse al adunarii generale si-au dat demisia din asociatie , din biserica baptista Metanoia si din cultul baptist din Romania.

Care este stafful lui Cristian Barbosu? Raul Todinca?

Nici informaţii despre demisia lui Cristian Barbosu nu există în comunicatul respectiv.

Dar, desigur, Paul Dan știe mai bine decît toți, fiind, probabil, ceva conțopist în Cancelaria Divină: „Dumnezeu iubeste pe evanghelicii romani si a infrant pe Strajerii, pe Iosif Ton, si acum pe Barbosu.”

Dar şi dacă nu-i „înfrîngea” pe Străjeri, Iosif Țon, Barbosu, Dumnezeu tot îi iubea pe evanghelici, nu? În afară de carismatici, se înțelege, avînd în vedere „indicațiile prețioase” le care conțopistul Paul Dan le-a trimis Șefului…

Totuși, întrebarea care rămîne este: Care ar fi motivele pentru care am putea considera că Străjerii au fost învinşi? Dar Iosif Țon?

ATENȚIE LA DEZINFORMĂRILE DE PE BLOGUL LUI PAUL DAN!

Personajul este… fabulos!

Fabulează…

Un răspuns to “Atenție la dezinformările de pe blogul lui Paul Dan (13.02.2013)”

  1. Atenție la dezinformările de pe blogul lui Paul Dan (13.02.2013) – UPDATE 15.02.2013 « Romania Evanghelica Says:

    […] februarie 2013 – Alin Cristea scrie pe blogul România Evanghelică articolul tenție la dezinformările de pe blogul lui Paul Dan (13.02.2013), atrăgînd atenţia asupra apariţiei Fenomenului Mahalaua Evanghelică o dată cu permisiunea din […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: