O „discuție” pe Facebook – 22 februarie 2013

Cineva a postat pe Facebook o invitație la evanghelizare la Biserica Baptistă Maranata Ciceu-Giurgești.

Iată ce „discuție” a urmat:

Alex Alexx: De ce dracu ma invitati la adunari de homosexuali?

Alin Cristea: De ce dracu esti atit de timpit?

Alex Alexx: Tampit esti tu ma. Ce ai? Te-ai simtit cumva?

Alin Cristea Nu, te-am simtit pe tine timpit. Stii ce inseamna DEX? Poate cauti in dictionar cuvintele pe care le folosesti, ca sa stii mai intii ce inseamna. Chiar esti la facultate? Nu stiam ca asa timpiti ajung la studii universitare, desi intuiam ca se intimpa ceva cu tara asta…

Alex Alexx: Reactia ta asta violenta imi demonstreaza ca esti homosexual, altfel nu vad de ce ai reactiona asa. Poponar prost ce esti!

Alin Cristea: Nu e nici o reactie violenta. Eu reactionez la multe feluri de prostie de pe Internet, de ani buni. Asa ca nu are nimic de a face cu vreo orientare a mea sexuala, politica, religioasa sau de alt fel, ci cu timpitii care vorbesc prostii in spatiul public. Asa ca, „desteptule”, pune mina macar pe dictionar ca sa vezi ce inseamna cuvintele pe care le folosesti (nu ma astept sa-ti fie rusine pentru stilul jegos in care vorbesti), dar mai ales pe periuta de dinti. Stii ce inseamna… periuta de dinti? In Romania exista o medie scazuta de folosire a pastei de dinti.

Alin Cristea: Firma la care lucrezi stie ce limbaj jegos folosesti in spatiul public? Face cumva parte din indatoririle de serviciu?…

Alin Cristea: Consiliul National Pentru Combaterea Discriminarii ar putea avea ceva de sanctionat, nu-i asa?, daca ar primi o reclamatie referitoare la cum te exprimi la adresa minoritatii religioase…

Alin Cristea Sau, in ignoranta ta, tu chiar nu stiai cine sint… baptistii?

Alex Alexx: Baptisti, ortodoxi, cretini, pardon, crestini, same shit pentru mine. Toata religia este o mare facatura si este doar o modalitate de a controla multimea tembela. Vrei sa faci reclamatie? N-ai decat, ma doare hapt la cuc.

Alin Cristea: Nu, nu ma ocup cu reclamatii (deocamdata). Ma ocup sa le atrag atentia timpitilor, atunci cind pot, ca sint timpiti. Si ca spatiul public se negociaza. Daca nu te intereseaza religia, asta nu e un motiv sa scrii timpenii in spatiul public. Ai stat 7 ani acasa? Stii ca nu e frumos sa spui prostii in gura mare?

Alex Alexx: Dar din cate realizez pana acum, n-am spus prostii in gura mare, le-am scris. Atata timp cat e spatiu public si democratie, scriu ce vreau.

Alin Cristea: E de apreciat ca stii sa citesti si sa scrii… Atunci inseamna ca poti si sa consulti dictionarul limbii romane, sa vezi daca folosesti cuvintele in mod corect. Deocamdata nu are rost sa iti atrag atentia ca oamenii folosesc cuvintele ca sa comunice IDEI, intrucit nu ai aratat nici o predispozitie pentru… IDEI. Omul pesterii, mars inapoi in pestera! Hraneste-te in continuare cu singele liliecilor…

Alin Cristea: Democratie nu inseamna sa scrii ce vrei. Democratie inseamna sa dai socoteala pentru ceea ce scrii. Poti cauti si cuvintul asta in dictionar, sa vezi ce inseamna democratie. Dar daca vrei sa pricepi ce inseamna CONCEPTUL de democratie, care s-a format in sute de ani, atunci mai ai de citit si altceva decit dictionarul…

Alex Alexx: Sper ca realizezi ca desi folosesti cuvinte jignitoare, tu defapt nu te jignesti decat pe tine? Intelegi acest lucru, nu? Ti-ai aratat frustrarea stimate domn senil. Mi-ai inseninat ziua, ma distreaza cand mai dau de cate unul care refuleaza asa ca tine. Si culmea, te-ai sesizat de la cuvantul homosexual, lucru ce mie imi da de banuit ca ai si tu tendinte. Totodata, poate tu incerci acum sa te dai la mine, dar nu sti cum sa o faci. Mai vrei sa continuam discutia? Pe mine ma amuza.

Alin Cristea: Eu nu am frustrari de-alea la care te referi tu. Cauta, totusi, in dictionar, ce inseamna cuvintul frustare. Apoi in diverse contexte ce inseamna… Stii sa folosesti Google? Timpitii ca tine stiu sa-l foloseasca. Ba, ignorantule, TU ai scris despre homosexuli aici, unde era vorba de cu totul ALTCEVA, de baptisti! Asadar, eu am reactionat, eventual, la cum te referi, ca un idiot sadea, la baptisti. Dar, de fapt, eu sint frustrat ca idioti ca tine populeaza Romania! Asa ca, de ani buni, ma distrez, cind am putin timp, cu cei ca tine. Cum am spus, pune mina pe DEX si informeaza-te, ASTA era IDEEA principala aici…

Reclame

6 răspunsuri to “O „discuție” pe Facebook – 22 februarie 2013”

 1. Vasile Says:

  Aşa a vorbit şi Isus cu tâmpiţii pe care-i întâlnea. Proști. Șerpi. Pui de năpârci. Morminte văruite. Fii ai satanei. Copii ai minciunii.

 2. alincristea Says:

  Nu știu dacă e chiar așa…

  Ai fost prea laconic, ca să-mi dau seama dacă nu e vorba de ironie…

  Oricum, termenul pe care îl folosesc, tîmpit, se apropie mai mult de cel de nebun (în accepțiunea biblică) decît de cel de… prost.

  Ființele umane sînt capabile (și datoare!) să folosească cuvintele pentru a exprima IDEI.

  Isus a fost și plin de compasiune deseori și plin de mînie uneori…

  Mormintele văruite nu erau… proști.

  Erau… tîmpiți.

  Nebuni…

  Inconsecvenți cu potențialul lor ființial, incoerenți cu detenta lor metafizică…

 3. Vasile Says:

  Isus a făcut pe alţii nebuni, dar a luat dreptul altora de a-i face pe alţii nebuni.

 4. alincristea Says:

  Tot lapidar dai replica…

  În ceea ce privește termenul nebun, faptul că Isus „a luat dreptul altora de a-i face pe alţii nebuni” (OARE? Nu te contrazic, doar reflectez.) ne obligă să renunțăm la folosirea lui precum apare în Vechiul Testament?

  Hristos n-a venit să strice Legea (Scripturile)… :)

 5. cornelilioi Says:

  Pentru Vasile…..Citeste Proverbe 26:4 SI mai ales 5:

  4. Nu raspunde nebunului dupa nebunia lui, ca sa nu semeni si tu cu el. –
  5. RASPUNDE insa nebunului dupa nebunia lui, CA SA NU SE CREADA intelept.

  …..si eu consider ca domnul Alin Cristea a ales (CORECT spun eu) sa RASPUNDA nebunului dupa nebunia lui…

 6. Vasile Says:

  Răspunsurile lapidare lasă spațiu de reflecție personală, nu ne dovedesc scolastic.

  Nu abandonăm termenul, dar nebunia trebuie dovedită porumbește și șerpește. Oricum, nu poate fi impusă, aruncată în față. O sa fiu foarte arogant și o să zic că la nici un om nu îi place ca adevărul dureros despre el însuși să-i fie aruncat în față. Mai cred ceva, că orice om ȘTIE că este vinovat, păcătos, și neliniștea lui este dată de faptul că se teme că și Dumnezeu ar putea fi la fel de aspru și intransigent precum este el însuși cu sine însuși.

  Ori harul iertării și împăcării nu poate fi meritat. Da, harul ne obligă, dar doar după ce este primit, nu înainte. Iar înțelepciunea de sus nu este din lumea aceasta.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: