Ce aduce ziua de mâine (2)

ce-aduce-180

Ce aduce ziua de mâine – Lori Wick, Life Publishers, Oradea, 2012, 284 p.

“La înmormântare au fost puţini bocitori iar Kaitlin era mulțumită. Niciodată în viața ei nu a dorit mai multă intimitate. Nu din partea familiei, ea dorea cu disperare să-i simtă aproape. Dar cel mai dificil lucru pentru ea fost acțiunea antreprenorului de pompe funebre – un străin care a venit și a luat corpul fragil al mamei ei pentru a-l pregăti de înhumare. De fiecare dată când se gândea la această scenă, îi venea rău.

Pe neașteptate, toate îndatoririle pe care le îndeplinise mama ei – spălatul și gătitul, învățarea și iubirea – năvăliră în inima ei asemenea unui val uriaș. Și la fel de brusc, povara de a fi fiica cea mai mare se rostogoli asupra ei.

Nu sunt pregătită să îndeplinesc un rol matern pentru Sean sau Marcail, Doamne. Inima ei striga la Tatăl ei ceresc și, chiar dacă privea în mormânt, ea era foarte conștientă de mâna micuță a lui Marcail care căuta mângâiere în propria ei mână. Sean stătea în picioare de cealaltă parte a ei, atât de aproape încât umărul lui atingea umărul ei. Tatăl îngenunchease departe de Sean ca și când micșorarea distanței de trupul soției lui l-ar fi putut mângâia cumva.” (p. 45)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: