Ce aduce ziua de mâine (3)

ce-aduce-180

Ce aduce ziua de mâine – Lori Wick, Life Publishers, Oradea, 2012, 284 p.

“- Îmi pot da seama că v-am surprins, domnule Kemp, și știu că apariția mea prăfuită, direct de pe drum nu este cea mai grozavă, dar sunt calificată să predau la școala dumneavoastră.

Burt și George se uitară amândoi cu ochi mari neîncrezători la tânăra încântătoare, îmbrăcată în doliu. Burt avu nevoie de câteva clipe ca să-și revină.

– Vă rog să luați loc, doamnă Donovan. Îmi pare rău, noi…

– Sunt domnișoara Donovan.

Burt clipi mirat, gândindu-se că a înțeles-o greșit atunci când se prezentase. Se uită la rochia ei iar Kaitlin știu că trebuie să-i ofere lămuriri.

– Mi-a murit mama, de curând. Vocea ei exprima durere. Nu am fost căsătorită niciodată, iar fratele meu și sora mea vor locui împreună cu mine.

Întâlnirea, cu un început slab, ajunse la o încheiere minunată. Bărbații ezitaseră să angajeze o femeie dar în câteva minute ei erau impresionați de Kaitlin Donovan. Singurul nor la orizont era faptul că lui Kaitlin îi lipsea un atestat în domeniul pedagogiei. Greg era stânjenită de această situație și zise astfel:

– Nu-ți putem oferi o perioadă de probă suficient de lungă întrucât este sfârșitul lunii martie și școala se termină peste două luni dar cred că noi, în calitate de consiliu de conducere a școlii, trebuie să luăm în considerare o variantă. Poate calea cea mai bună ar fi un salariu mai mic în prima lună, știi, până îți dovedești calitățile.” (p. 62)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: