Aproape de casă (1)

aproape-de-casa

Aproape de casă – Billy Graham, Editura Uniunii Bisericilor Creștine Baptiste din România, București, 2013, 248 p.

“Când am început să predic, nu am avut niciodată intenţia de a predica pe un stadion de baseball sau pe altfel de stadion. Eram obişnuit să predic în biserici când eram păstor şi în săli de conferinţă când am călătorit cu Youth for Christ (YFC). La sfârșitul războiului, în 1945, câțiva dintre noi care făceam parte din echipa YFC am avut privilegiul să predicăm pe stadionul Soldier Field din Chicago.

Detaliile îmi sunt vagi acum, dar îmi amintesc când am stat prima dată într-o arenă în aer liber pentru a predica Evanghelia. Am fost invitat să țin o întâlnire de evanghelizare pentru toată suflarea orașului Shreveport, Louisiana. Când sala locală de conferințe n-a mai putut cuprinde mulțimea, organizatorii n-au avut altă posibilitate decât să mute evenimentul în aer liber. Fiind nesigur de modul în care oamenii se vor simți într-o campanie evanghelistică într-o mare arenă, am devenit foarte emoționat. Apoi m-am gândit la visul meu din copilărie. În loc să țin în mână o bâtă de baseball la bază, aveam ceea ce acum știu că este un privilegiu mult mai mare: acela de a sta în spatele unui amvon, cu Biblia în mână, absorbit de puterea Duhului Sfânt. Nu jucam în fața tribunelor pline de fani, ci rosteam Cuvântul lui Dumnezeu pentru inimile pline de păcat care se aflau în căutarea adevărului.

Viața e plină de surprize.

Acum, după toți acești ani, încă mă mai delectez privind un meci de baseball, dar nimic nu mă încântă mai mult decât să-L văd pe Duhul Sfânt lucrând în inimi în timp ce Evanghelia este dusă pe stadioane, pe unde radio și în lumea întreagă. O minge de baseball poate ajunge în cel mai ascuns ungher al celui mai mare stadion, dar Cuvântul lui Dumnezeu călătorește până la marginile pământului proclamând Vestea Bună a mântuirii.” (p. 21-22)

Un răspuns to “Aproape de casă (1)”

  1. Alin Cristea Says:

    A republicat asta pe RoEvanghelica.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: