Aproape de casă (8)

aproape-de-casa-180

Aproape de casă – Billy Graham, Editura Uniunii Bisericilor Creștine Baptiste din România, București, 2013, 248 p.

“Cea mai mare moştenire pe care o poţi lăsa copiilor şi nepoţilor tăi nu sunt banii sau alte lucruri materiale pe care le-ai acumulat în viață. Cea mai mare moștenire pe care le-o poți lăsa este moștenirea caracterului și a credinței tale. Același lucru este adevărat și pentru tinerii care ne cunosc și ne observă chiar dacă nu suntem înrudiți.

Aceasta este, la urma urmelor, ceea ce nepoții noștri dar și alții care ne cunosc, își vor aminti despre noi după ce nu vom mai fi – cu bune și cu rele. Dacă ai un caracter rău, afectat de lăcomie, nechibzuință, mânie, amărăciune, egoism, iresponsabilitate, lipsa integrității sau orice altă calitate negativă, acesta este modul în care oamenii își vor aminti de tine. Dar dacă ai un caracter și o integritate modelată de Hristos de-a lungul anilor, ei văd asta și așa își vor aminti de tine.

De ce este credința cea mai mare moștenire a noastră? Pentru că amintirea a ceea ce am fost – nu doar personalitățile noastre, ci și caracterul și credința noastră – are potențialul de a influența pe alții pentru Hristos.” (p. 171-172)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: