Omul ceresc (1)

omul-ceresc

Omul ceresc: remarcabila poveste a vieţii fratelui Yun din China – Fratele Yun și Paul Hattaway, Editura Casa Cărții, Oradea, 2011, 337 p.

Paul Hattaway: “Fratele Yun este cunoscut în China sub numele de “omul ceresc”. Această poreclă provine de la un incident din anul 1984, când a refuzat să-și dea numele adevărat autorităților. Dacă și-ar fi divulgat adevărata identitate, el ar fi pus în pericol viața creștinilor locali. Ca răspuns la bătăile și amenințările Biroului Public de Securitate de a-și divulga numele și adresa, Yun a strigat: “Eu sunt un om ceresc! Casa mea e în cer!” Credincioșii locali, care încă se mai adunau într-o casă învecinată, i-au auzit strigătul și au știut că acesta reprezintă un semnal de alarmă față de pericolul iminent. Au fugit cu toții și au scăpat de arest.

În semn de respect pentru curajul său și pentru dragostea manifestată față de Trupul lui Cristos, credincioșii din China i-au spus, până în ziua de azi, Yun, “omul ceresc”. […]

Mărturia fratelui Yun demonstrează existența credincioșiei și a bunătății lui Dumnezeu în viața sa. În povestea lui este vorba despre un tânăr flămând pe care Dumnezeu L-a scos dintr-un sat sărac din provincia Henan și L-a folosit pentru zguduirea lumii. Acest om preferă să se concentreze asupra caracterului și frumuseții lui Isus Cristos, decât asupra miracolelor și suferințelor prin care a trecut. El dorește ca toată întreaga lume să-L cunoască pe Dumnezeu așa cum Îl cunoaște el – nu ca pe un personaj istoric și distant, ci ca pe Dumnezeul omnipotent, atotputernic și plin de dragoste.” (p. 12-13)

Un răspuns to “Omul ceresc (1)”

  1. alincristea Says:

    Reblogged this on Romania Evanghelica.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: