Omul ceresc (4)

omul-ceresc-180

Omul ceresc: remarcabila poveste a vieţii fratelui Yun din China – Fratele Yun și Paul Hattaway, Editura Casa Cărții, Oradea, 2011, 337 p.

Deling: “După ce a fost arestat soțul meu, zi de zi am primit ajutor din partea multor frați și surori. Purtam povara și durerea soțului meu care se afla în închisoare fiind totodată însărcinată, dar credincioșii mi-au ușurat greutatea sarcinii și aceasta nu a mai reprezentat o experiență atât de îngrozitoare pentru mine. Necredincioșii din satul meu au încercat în permanență să mă descurajeze, dar eu nu le-am acordat atenție.

Yun a fost adus din Wuyang înapoi în Nanyang într-o dubă. A fost torturat la secția locală de miliție timp de opt luni. Toate informațiile primite indicau că sentința lui va fi una dintre acestea două: execuția sau închisoarea pe viață. Chiar și fratele lui Yun spunea că delictele lui erau atât de grave, încât va fi executat.

Credincioșii din afara închisorii au auzit că Yun suferea groaznic și că a luat hotărârea de a se încrede necondiționat în Domnul. Unii oameni, care au obținut permisiunea să-și viziteze rudele au răspândit zvonul unui om supranatural din închisoare care trăia fără să mănânce. Mulți oameni din oraș povesteau despre acest eveniment ciudat.

Mii de creștini ai bisericilor de casă au continuat să se roage și să postească zi și noapte pentru soțul meu. Între timp bisericile au crescut încontinuu. Multe semne și minuni aveau loc regulat, ceea ce a determinat pe mii de oameni să se alăture Trupului lui Cristos.

Diavolul a încercat să mă ispitească prin rudele mele. Soția fratelui meu mai mare a venit la mine acasă și m-a sfătuit să divorțez de Yun și să-mi caut alt bărbat cât încă sunt tânără. Chiar și alții au exercitat presiune asupra mea pentru a divorța de Yun, în special în perioada în care se credea că va fi condamnat la moarte.

Am refuzat să-i ascult.

Mulți predicatori chinezi au fost părăsiți de soțiile lor în perioada în care se aflau în închisoare. Unul dintre frați, Li, a fost condamnat la mulți ani de închisoare. În momentul în care a fost citită sentința în sala de tribunal, soția lui s-a ridicat în picioare și a strigat: “Divorțez de acest om!”

Eu nu doream să fac aşa ceva.” (p. 101-102)

Un răspuns to “Omul ceresc (4)”

  1. Alin Cristea Says:

    A republicat asta pe RoEvanghelica.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: