Omul ceresc (9)

omul-ceresc-180

Omul ceresc: remarcabila poveste a vieţii fratelui Yun din China – Fratele Yun și Paul Hattaway, Editura Casa Cărții, Oradea, 2011, 337 p.

Deling: “Uneori copiilor noștri le-a fost extrem de greu, din cauza vieților noastre trăite într-un mod anormal. Dar au avut parte de foarte multă dragoste din partea fraților noștri în credință, dragoste care le-a făcut durerea mai suportabilă.

Nici un băiat de vârsta lui Isaac nu ar trebui să fie obligat să facă față presiunilor pe care le-a înfruntat el. În martie și aprilie 1997 el a trecut prin cea mai dificilă perioadă a vieții lui, când ambii lui părinți se aflau în închisoare din cauza Evangheliei. Atunci avea doar 13 ani.

În China, când ambii părinți se află în închisoare, statul încearcă să preia controlul asupra copiilor și să-i ducă într-un “mediu protector”. Aceasta înseamnă spălare de creier cu învățături atee și încercarea de a-i înstrăina de părinți și a-i determina să-i urască.

Când și eu, și Yun ne aflam în închisoare, niște prieteni creștini i-au mutat pe Isaac și pe Yilin din satul nostru natal în Nanyang, unde au încercat să meargă la școală sub nume fals. Dar miliția îi căuta, așa că au fost mutați în orașul Zhengzhou, capitala provinciei Henan. Dar chiar și acolo nu se aflau în siguranță, așa încât copiii noștri au fost trimiși în îndepărtata provincie Shandong, unde o familie creștină avea grijă de ei.” (p. 239-240)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: