Obstacole în calea credinței (14)

obstacole-180

Obstacole în calea credinței; O abordare expozitivă și apologetică a Evangheliei lui Luca – Cristian Barbosu, Arad, Neword Press, 2013, 428 p.

“Termenul pocăinţă deranjează, nu-i un cuvânt apreciat, dimpotrivă, e ceva respingător și batjocorit în multe cercuri. Și aceasta este realitatea. Când alegi să-L urmezi pe Isus, să nu te aștepți ca cei din jur să te aplaude, ci dimpotrivă, mulți dintre cei care se simt vinovați când aud că tu te-ai pocăit și, fiindcă știu că și ei ar trebui s-o facă, reacționează. Natura păcatului din ei reacționează. De aceea, Pavel numește Evanghelia skandalon – în greacă, tradus în românește: “pricină de poticnire”, literalmente “motiv de scandal”. […]

Da, s-ar putea să fii batjocorit, prigonit, luat în derâdere de alţii, fiindcă te-ai pocăit sau vrei să te pocăiești. Asta e! Vine la pachet uneori. Dar vine la pachet și cu binecuvântarea lui Dumnezeu, fiindcă nu există putere mai mare, stare mai extraordinară decât să știi că Duhul Domnului Se odihnește peste tine.” (p. 287-288)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

WordPress.com Logo

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Log Out / Schimbă )

Twitter picture

Comentezi folosind contul tău Twitter. Log Out / Schimbă )

Facebook photo

Comentezi folosind contul tău Facebook. Log Out / Schimbă )

Google+ photo

Comentezi folosind contul tău Google+. Log Out / Schimbă )

Connecting to %s


%d blogeri au apreciat asta: