Râuri de apă vie (8)

rauri-de-apa-vie-180

Râuri de apă vie – Fratele Yun și Paul Hattaway, Editura Casa Cărții, Oradea, 2012, 246 p.

“Dumnezeu mi-e martor că, prin toate torturile şi bătăile de care am avut parte, nu mi-am urât niciodată persecutorii. Dimpotrivă, i-am considerat instrumentele prin care Dumnezeu îmi dădea binecuvântări și vase pe care le-a ales ca să mă purifice și să mă facă mai asemănător cu Isus.

Atunci când suferă un copil al lui Dumnezeu, trebuie să înțelegem că e numai din cauză că Domnul a îngăduit una ca asta. El nu ne-a uitat!

Când aud că un creștin din bisericile de casă a fost închis pentru Cristos în China, eu nu îi sfătuiesc pe oameni să se roage pentru eliberare lui sau a ei, până ce Dumnezeu nu ne descoperă lămurit că ar trebui să ne rugăm în felul acesta. Înainte ca un pui să iasă din ou, e vital să rămână sub protecția caldă a cojii timp de douăzeci și una de zile. Dacă scoți puiul afară din mediul lui mai repede cu o zi, va muri. În mod similar, rățuștele trebuie să rămână în ou timp de douăzeci și opt de zile înainte să iasă. Dacă scoți o rățușcă afară în a douăzeci și șaptea zi, va muri.

Întotdeauna există un scop pentru care Dumnezeu îngăduie copiilor Lui să ajungă la închisoare. Poate pentru ca ei să mărturisească celorlalți prizonieri sau poate că Dumnezeu vrea să le consolideze caracterul. Dar, dacă depunem eforturi să-i scoatem pe oameni din închisoare înainte de termenul intenționat de Dumnezeu, putem obstrucționa planurile Lui și acel credincios poate ieși afară fără să fie deplin format așa cum a dorit Dumnezeu să fie.

Domnul i-a spus lui Pavel: “Harul meu îţi este de ajuns; căci puterea Mea în slăbiciune este făcută desăvârşită” (2 Corinteni 12:9). Acest lucru l-a făcut pe Pavel să declare: “Deci mă voi lăuda mult mai bucuros cu slăbiciunile mele, pentru ca puterea lui Cristos să rămână în mine. De aceea simt plăcere în slăbiciuni, în defăimări, în nevoi, în prigoniri, în strâmtorări, pentru Cristos, căci când sunt slab, atunci sunt tare” (2 Corinteni 12:9-10).

Împărăția lui Dumnezeu propășește prin suferință.” (p. 170-171)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: