Râuri de apă vie (9)

rauri-de-apa-vie-180

Râuri de apă vie – Fratele Yun și Paul Hattaway, Editura Casa Cărții, Oradea, 2012, 246 p.

“În 1984, am fost tratat cu brutalitate la începutul primei mele detenţii. În fiecare zi căpătam o bătaie soră cu moartea, eram lovit cu pumnii şi cu picioarele, iar gardienii și unii dintre deținuți urinau peste mine. De fiecare dată când mă interogau autoritățile, îmi cereau să le spun numele altor lideri ai bisericilor care se întâlneau în case. Am luat hotărârea să nu devin un Iuda și am refuzat să răspund la întrebările lor. M-am cufundat în muțenie și am decis că era mai bine să mor decât să-mi trădez tovarășii de lucru, așa că am încetat să mai mănânc și să mai beau și am meditat la Cuvântul lui Dumnezeu. După o vreme, deținuții și gardienii au rămas surprinși că încă eram în viață, căci știau să nu mai mâncasem, nici nu băusem nimic de săptămâni întregi. În timp ce trupul meu slăbea tot mai mult, au început să pună pariuri dacă voi mai supraviețui sau nu încă o noapte. Dumnezeul cel Atotoputernic a hotărât să mă păstreze în viață. El m-a ținut viu timp de șaptezeci și patru de zile fără mâncare sau apă.

Am descoperit, la fel ca Iona, că, atunci când Dumnezeu are o chemare pentru viața noastră, El nu Se răzgândește niciodată. Chiar dacă am vrut să mor, chemarea Lui nu s-a schimbat! Cred că Dumnezeu m-a ținut în viață în timpul acelui post lung pentru că nu a vrut să accepte jertfa vieții mele în acel moment. Planul Lui era departe de a se fi încheiat. El avea încă multe de făcut prin mine.

Frați și surori, dacă Isus nu vrea să îți închei socotelile cu viața, e absolut imposibil să mori! El deține controlul absolut. Istoricii ne spun că apostolul Ioan a fost scufundat într-un butoi cu ulei încins de către împăratul Domițian, dar că a supraviețuit în mod miraculos. Dumnezeu nu isprăvise ce avea de lucru cu Ioan. Apostolul mai trebuia să scrie cartea Apocalipsa! Șadrac, Meșac și Abed-Nego au fost aruncați în cuptorul încins, dar nici măcar un fie de păr nu le-a fost pârlit, din cauză că planul lui Dumnezeu pentru acești nu fusese încă dus la îndeplinire. Oamenii răi din China au încercat să-i împuște pe credincioși, dar armele lor nu au funcționat. Alții au scăpat de spânzurătoare sau după ce au fost aruncați de pe stânci ori arși de vii.

Dacă am putea înțelege măcar puțin controlul absolut pe care îl are Dumnezeu asupra lumii acesteia și asupra vieților noastre, ne-am odihni în brațele Lui și nu ne-am îngrijora de veștile rele ce vin zi de zi. Amenințările și intimidările nu ne-ar mai face să ne descurajăm. Isus deține controlul evenimentelor! El a declarat: “Toată puterea Mi-a fost dată în cer și pe pământ.” (Matei 28:18).” (p. 184-185)

Un răspuns to “Râuri de apă vie (9)”

  1. Alin Cristea Says:

    A republicat asta pe RoEvanghelica.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: