Ce vrea Dumnezeu să știu despre viața de familie (4)

ce-vrea-dumnezeu

Ce vrea Dumnezeu să știu despre viața de familie, ediția a II-a, revizuită – Cristian Barbosu, Neword Press, Arad, 2013, 279 p.

“Eu nu le interzic fetelor mele să arate frumos, dar le interzic să se joace cu păpuși Barbie, chiar dacă par ciudat în ochii unora, fiindcă Barbie nu face altceva decât să le creeze o imagine distorsionată despre cea ce înseamnă modă, frumusețe, decență.

Lumea actuală încearcă să-și impună valorile începând chiar cu păpușile, și ele nu au de-a face cu moralitatea, decența sau modestia. De aceea, orice îmbrăcăminte sau stil vestimentar care scandează “ia uite cine sunt eu”, “ia uite ce am eu” sau îl are pe “vino ’ncoa” nu are ce căuta în garderoba femeii sau a fetei creştine.

Frumuseţea este apreciată de Dumnezeu, frumusețea și îngrijirea trupului țin de o teologie sănătoasă a templului Duhului Sfânt, și lipsa acestor preocupări, în limitele Scripturii, poate duce la păcat, la fel ca exagerarea lor. Ține însă de maturitatea noastră spirituală și de responsabilitatea noastră cum tratăm aceste aspecte, despre care am putea spune că țin de spațiul priva, de gusturile personale.

Ispita sexuală este atât de prevalentă în lumea noastră, încât soțiile trebuie să îi ajute pe bărbați, care sunt mai vulnerabili, iar ei trebuie să-și ajute soțiile, care poate nu realizează că prin îmbrăcămintea și înfățișare lor pot provoca pofte în alții.

Ar trebui deci să ne protejăm împreună căsnicia, înțelegând nevoile celuilalt, dar și responsabilitățile care ne revin, lăsând Cuvântul lui Dumnezeu să ne cerceteze, să ne schimbe și să ne întărească în relația noastră.

Îndepliniți-vă unii față de ceilalți datoria de soți, și Diavolul nu va avea nici prilej de ocară și nici oportunitatea de a vă face să alunecați.” (p. 84-85)

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: