Ce vrea Dumnezeu să știu despre viața de familie (9)

ce-vrea-dumnezeu

Ce vrea Dumnezeu să știu despre viața de familie, ediția a II-a, revizuită – Cristian Barbosu, Neword Press, Arad, 2013, 279 p.

“Printre cei mai credincioşi şi mai dedicaţi tineri pe care-i cunosc sunt unii care cu siguranță n-ar fi acceptați să cânte în corul vreunei biserici din cauza stilului lor de a se îmbrăca sau a coafurii lor, dar care, din punct de vedere al slujirii, al sacrificiului și al dedicării față de Dumnezeu valorează poate cât un cor întreg. Asta nu înseamnă că încurajez neapărat acest stil, nu – tinerii care-L au pe Isus adânc în inima lor nu exagerează, nu întrec măsura. Dar nu neglija inima unui tânăr judecându-l numai după aparențe – nu uita cum te judecau alții pe nedrept când și tu erai tânăr! De aceea, alege-ți bătăliile.

Mai bine în blugi și în biserică, decât în costum și în baruri sau la discotecă. Mai bine să cânte într-o trupă de rock creștin și să-l vezi stând pe genunchi înainte sau după concert, decât într-o fanfară care în misiuni își udă muștiucul cu câte-o bere înainte sau după biserică. Și o spun ca martor ocular la scene de acest gen. Preferă o inimă neprefăcută și dedicată Domnului în cazul adolescentului tău. De aceea, alege-și bătăliile.

Apoi, negociază. Negociază cu ei, explică-le care le sunt responsabilitățile și așteaptă-te să și le împlinească. Dacă dimineața tu nu-ți faci patul, nici eu n-am să-ți fac asta sau asta. Dacă nu-ți aduci hainele la spălat, nu aștepta să vin eu să ți le iau – dar nici să nu-mi plângi că nu-ți sunt spălate.” (p. 235)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: