Marea importanță a rugăciunii (7)

marea-importanta-a-rugaciunii-180

Marea importanță a rugăciunii – Liviu Olah, Editura Uniunii Bisericilor Creștine Baptiste din România, București, 2011, 135 p.

“Biserica nu este o instituție doar dumnezeiască, ci și omenească. Lucrarea Bisericii depinde deopotrivă de Dumnezeu, dar și de elementul uman. Lucrul acesta este minunat revelat și în Ioan 15.1-8, unde se arată raportul intim care există între Hristos și credincioși. Isus e vița, noi mlădițele. Mlădițele, adică noi, nu pot face nimic fără viță, dar tot atât de adevărat este și faptul că nici vița nu poate să rodească fără mlădițe. Dumnezeu n-a putut crea baza mântuirii noastre conform legilor Sale spirituale, fără să devină om ca noi. Pentru același motiv îngerii, serafimii nu pot predica Evanghelia: pentru că nu sunt ca și noi. De aceea, după despărțirea sufletului de trup, omul nu se mai poate împăca cu Dumnezeu și orice intervenție, rugăciunea lui pentru sine sau a altora pentru sunt zadarnice (Luca 16.19-31).

Așadar, credința noastră îl pune pe Dumnezeu în situația să lucreze cu putere în Biserică. Dar să ne exprimăm această credință prin rugăciune!” (p. 76-77)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: