Alin Cristea: Pocăiții, cînd aterizează în public pe Internet, parcă ar fi venit de pe altă planetă cu… bicicleta

Ultimul meu comentariu la o discuție din februarie, la articolul Sexualitatea adolescentină după Pustan, de pe site-ul Comunității Bisericilor Baptiste Timișoara:

1. De ce trebuie oare sa etichetam rapid replica cuiva si sa nu o consideram DOAR o replica, care contribuie la deschiderea unor paliere de discutii?

2. De ce replica mea ar fi… ranchiunoasa?

Ranchiunos inseamna razbunator, dusmanos.

De ce as as fi eu astfel in cazul de fata?

Consider ca cel care se semneaza pastor Mihai F e ignorant in aceasta chestiune. Probabil porneste de la presupozitii false…

3. Nu am inteles rostul ghilimelelor pe care le foloseste atunci cind foloseste anumite formule. Apartin ele cuiva? Cui?

Trebuie sa citim intr-un registru metaforic?

4. Cel care se semneaza pastor Mihai F (nu avem de unde sa stim daca e pastor, decit dupa cit de prost scrie in spatiul public, la asta, intr-adevar, trebuie sa recunoastem ca pastorii ne ofera destule surprize neplacute) isi incheie interventia astfel: „consider ca discutam principial NU PERSONAL”.

Ciudata… consideratie!

Adica imi mentioneaza numele de doua ori, desi nu vad de ce ar fi fost necesar, ca putea sa discute IDEILE si fara sa faca referire la persoana mea, articolul lui Ovidiu Petric face referire la o persoana, Vladimir Pustan, inca din titlu, si noi discutam cica principial…

Hm…

Pocaitii, cind aterizeaza in public pe Internet, parca ar fi venit de pe alta planeta cu… bicicleta. In sfirsit au ajuns si nu reusesc sa-si traga suflul, daramite sa ia… cuvintul!

Eu zic sa foloseasca si avionul, sau ceva naveta spatiala, si cind aterizeaza in public sa fie mai proaspati si sa isi aleaga cuvintele, dar mai ales IDEILE, cu discernamint!…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


<span>%d</span> blogeri au apreciat: