Lista ereticilor depistați de Paul Dan (25.07.2013)

Lista ereticilor depistați de Paul Dan, pe care am prezentat-o în 1 octombrie 2012, cu 15 nume, trebuie completată cu cel puțin încă două: Kris Vallotton și Bill Johnson.

Aceste nume sînt deconspirate în articolul cu titlul (sic!)… Iosif Ton și blasfemiatorul Kris Vallotton. Articolul nu reprezintă o demonstrație a legăturii dintre Iosif Țon și Kris Vallotton. Pentru a pricepe care ar fi legătura, Paul Dan zice că trebuie să-i citim alte două articole.

La cîte gafe a făcut pînă acum Paul Dan, și dacă o fi adevărat ceea ce zice, suflăm în iaurt deocamdată și nu ne prea interesează ce zice…

Articolul a fost afișat de Paul Dan pe blogul său în 24 iulie 2013: „Am primit de curând vestea că acest eretic gigantic susține o conferință în Cluj între datele de 24-26 Iulie. Iată roadele activității distructive spirituale ale lui Iosif Țon. România este vizitată de oamenii lui Anticrist.”

Formulele gogonate seamănă cu cele ale lui Cristian Ionescu, cel care numea conferința Peniel de la Oradea cu sintagma, rămasă celebră: „Un festival al Satanei”.

Nu am de gînd să combat ideea că Satana nu ar fi foarte ocupat.

Dar Paul Dan şi Cristian Ionescu par şi ei foarte ocupaţi, încît nu reuşesc să producă formule mai subtile, darămite demonstraţii ideatice pertinente…

Iată încă o formulă gogonată a lui Paul Dan, în legătură cu conferinţa de la Cluj: „Doar dacă eşti sub influenţa duhului lui Anticrist vei merge la asemenea manifestare.”

Ca unul care se arată interesat de spaţiul confesional evanghelic românesc, Paul Dan dă dovadă de o lentoare ciudată, atenţionînd asupra conferinței DOAR în ziua începerii ei.

Dar încă din luna mai, pe site-ul Știri Creștine, a fost anunțată conferința din iulie. Iar pe blogul România Evanghelică a fost anunțată în 16 iulie.

Ar trebui să fie mai informat, mai vigilent Paul Dan, nu?

De reținut faptul că teologii de la București și Oradea (și de unde or mai fi) n-au anunțat masele de credincioși de invazia „oamenilor lui Anticrist”.

Și aceia sînt ocupați, chiar extrem de ocupați… Așadar, nici ei n-or fi informați, și nici vigilenți…

Primul comentariu este semnat de un blogger, Delight in Truth:

„Vallotton susține idea (precum şi Johnson) că creştinul nu mai păcătuieşte după convertire. O învăţătură foarte periculoasă, bazate pe pasaje scoase din context.

Cine din România organizează conferința din Cluj?”

Întrebarea pe care o pune arată că nici el nu e informat, nici vigilent, în legătură cu descinderea anticristă în Ţara lui Dracula…

Dar ce mare brînză era să caute cu Google: „Kris Vallatton Cluj iulie 2013”? Și afla o informație care e publică: „Centrul Creştin “Caleb” din Cluj-Napoca organizează “Conferinţa cu Kris Vallotton”, în perioada 24-26 iulie 2013.”

(Aoleu, mi-am adus aminte de un alt neinformat, Daniel Brânzei. Dar să-i luăm pe rînd.)

Același comentator se referă la învățătura conform căreia „creștinul nu mai păcătuiește după convertire” ca fiind… PERICULOASĂ.

Mărturisirea de credinţă a Cultului Penticostal are scris, negru pe alb, la punctul 8c: „Cei care sunt născuţi din Dumnezeu nu păcătuiesc (1 Ioan 3:9; 5:18), iar cei ce păcătuiesc nu sunt născuți din nou (1 Ioan 3:6-10).”

Aşadar, ar trebui să tragem concluzia că penticostalii sînt… eretici? (Periculoşi ştim că sînt… Și încă nici nu le-a sosit vremea în România…)

Ironia e că tocmai scriseseră, la punctul 8b: „Chiar când păcătuiește un credincios, el este îndemnat să se pocăiască de faptele săvârșite.”

Al doilea comentariu:

„Centrul Creştin CALEB Cluj are ca animatoare şi coordonatoare pe lidera baptistă, Mădălina Paul, care este,încă, membră a Bisericii Baptiste IRIS Cluj, şi e fosta şefă de cabinet a deputatului PSD Vasile Puscas.”

No bine… Acum altă găselniţă…

Publicitate

Un răspuns to “Lista ereticilor depistați de Paul Dan (25.07.2013)”

  1. Alin Cristea Says:

    A republicat asta pe RoEvanghelica.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: