Un tânăr după inima lui Dumnezeu (4)

un-tanar-dupa-inima-lui-dumnezeu-180

Un tânăr după inima lui Dumnezeu: viața ca o aventură extremă – Jim George, Life Publishers Romania, Oradea, 2013, 197 p.

Tipar – pentru a zidi o viață de rugăciune, trebuie să repetăm cât mai mult. Cum ai învățat să joci fotbal, să mergi pe bicicletă, să faci surfing sau să dobândești orice altă îndemânare care este acum parte din viața ta? Ai învățat repetând acel lucru.

La fel este și cu rugăciunea – rugându-ne, învățăm să ne rugăm, nu există scurtături. Cu cât te vei ruga mai des, cu atât rugăciunea va ajunge un obicei și cu atât vei deveni mai iscusit. Apoi, cu timpul, vei dobândi o sensibilitate mai mare cu privire la modul în care poți fi mai eficient în rugăciune. De asemenea, cu cât te vei obișnui mai mult să vii înaintea lui Dumnezeu în rugăciune în mod regulat, cu atât vei deveni mai conștient de prezența Lui… și de păcatele tale. Repetiția stabilește un tipar, care te va ajuta să devii un om după inima lui Dumnezeu, un om care se roagă.

Mod de viață – în cele din urmă, Biblia ne cheamă la un mod de viață sau la o atitudine de rugăciune continuă. Suntem îndemnați să ne rugăm neîncetat (1 Tesaloniceni 5:17). Și fiindcă Duhul lui Dumnezeu locuiește în noi, și fiindcă El știe pentru ce trebuie să ne rugăm (Romani 8:26-27), putem să ne rugăm în orice moment, în orice loc, după orice tipar, ca un mod de viață. Fratele meu, rugăciunea ca mod de viață este o trăsătură distinctivă a unui om după inima lui Dumnezeu!” (p. 57)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: