Un tânăr după inima lui Dumnezeu (7)

un-tanar-dupa-inima-lui-dumnezeu-180

Un tânăr după inima lui Dumnezeu: viața ca o aventură extremă – Jim George, Life Publishers Romania, Oradea, 2013, 197 p.

“Administrarea banilor tăi este un alt domeniu în care Tabăra de Acasă poate fi un ajutor prețios. Pe măsură ce am crescut, părinții mei m-au învățat două obiceiuri care m-au însoțit până în ziua de astăzi.

În primul rând, mama mea m-a învățat cum să Îi dau bani lui Dumnezeu. (Oricum, toți sunt ai Lui, dacă ne gândim bine. El ne cere doar să fim administratori ai banilor Lui și să îi administrăm cu grijă.) În fiecare sâmbătă, eu şi mama ne aşezam și puneam banii pe care voiam să-i dăruim în câte un plic de colectă de la biserică. Apoi, duminica la biserică, puneam fiecare plicul lui în coșul pentru colectă când trecea pe lângă noi. Astăzi mi se pare ceva foarte ușor și firesc să dau bani pentru Dumnezeu și pentru lucrarea Lui. De ce? Fiindcă așa am fost instruit acasă.

Cum stau lucrurile în cazul tău? Te antrenezi tu ca să-i dai lui Dumnezeu o parte din câștigurile tale, indiferent dacă acești bani provin de la slujba ta part-time sau chiar din alocația ta? Atunci când dai, Dumnezeu va fi cinstit, iar tu vei fi binecuvântat.

Apoi tatăl meu m-a învățat cum să economisesc bani. În fiecare săptămână, mă ducea la banca din orășelul nostru și stătea lângă mine în timp ce îmi puneam micile mele câștiguri în contul de economii. A economisi, la fel ca și a da, a devenit un obicei întipărit în ființa mea și care nu m-a părăsit niciodată.

Dragul meu prieten, fără îndoială sunt mult mai multe lucruri de spus despre administrarea înțeleaptă a banilor. Dar dacă înveți aceste două lucruri de bază – cum să îi dai lui Dumnezeu și cum să îți economisești banii – vei administra corect banii lui Dumnezeu, ca un administrator credincios. Prin urmare, începe antrenamentul tău financiar chiar astăzi, chiar la tine acasă.” (p. 86-87)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: