Un tânăr după inima lui Dumnezeu (8)

un-tanar-dupa-inima-lui-dumnezeu-180

Un tânăr după inima lui Dumnezeu: viața ca o aventură extremă – Jim George, Life Publishers Romania, Oradea, 2013, 197 p.

“Sfatul meu prietenesc este să accepţi efortul care ţi se cere pentru a creşte înspre maturitate intelectuală. Recunoaşte planul personal al lui Dumnezeu pentru creşterea ta, chiar acum. (Cu siguranță, mai mult ca oricine, El vrea ca tu să ajungi pe direcția ce mai bună!) Și înălță o rugăciune de mulțumire către El pentru planul pe care Îl are cu privire la viitorul tău.

În al doilea rând, trebuie să accepți planul lui Dumnezeu. Ar trebui să-I mulțumești lui Dumnezeu pentru că are un plan pentru tine! Gândește-te la acest lucru – Dumnezeu universului are un plan… conceput special pentru tine! Asta sună, într-adevăr, incredibil!

Așadar, însușește-ți faptul că ai un viitor uimitor înaintea ta, care te așteaptă. Desigur, nu știi ce plan are Dumnezeu pentru tine, dar trebuie să fii entuziasmat ca să te pregătești pentru el și să-l anticipezi. Și nu contează în ce tip de muncă te implici – orice fel de slujbă necesită ca mai întâi să te echipezi pentru ea. Fiecare meserie este solicitantă, prin urmare necesită o pregătire atentă încă de pe acum.

În al treilea rând, trebuie să excelezi în planul lui Dumnezeu. Biblia spune: “Orice faceţi, să faceţi din toată inima, ca pentru Domnul, nu ca pentru oameni” (Coloseni 3:23). “Tot ce faci”, pentru tine ca tânăr în creştere, include temele de la şcoală. Trebuie să-ți dezvolți obiceiurile de studiu necesare pentru a lua note bune la școală. Trebuie să muncești din răsputeri. Și trebuie să-ți dezvolți îndemânări pentru viață.

Și iată o altă “nevoie”: pe cât de ridicol s-ar putea să sune, trebuie să continui să citești sau să înveți mai bine. În mod uimitor, statisticile ne arată că mulți tineri nu au citit o carte de când au terminat liceul! Dacă vrei să domini în această aventură extremă numită “învăţare”, atunci trebuie să-ți dezvolți și să-ți menții abilitățile de citit. Nu vei excela niciodată în nici un domeniu dacă nu vei citi.” (p. 106-107)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: