Dorin Dobrincu: Toți foștii torționari dovediți ar trebui să ajungă în fața justiției

„Miza unui proces împotriva lui Alexandru Vişinescu şi a altora din aceeaşi categorie ar fi una deosebită. De fapt, toţi foştii torţionari dovediţi ar trebui să ajungă în faţa justiţiei. Un stat de drept nu poate exista fără respectarea, fără aplicarea legii. Iar crimele împotriva umanităţii sunt imprescriptibile.

Aşa cum instituţiile statului român au readus în ultimii ani în ţară câţiva infractori daţi în urmărire internaţională, pentru prejudicii economice sau pentru terorism, tot astfel instituţiile specializate ale aceluiaşi stat ar trebui să-i trimită în faţa justiţiei pe foştii torţionari comunişti care nici măcar nu au fugit în alte ţări, ci sunt printre noi. Cu unii cu siguranţă ne intersectăm pe stradă, în parcuri, în magazine etc.

Ar fi o dovadă că, totuşi, se face dreptate fostelor victime, că răul nu învinge doar pentru că a fost instituţionalizat, doar pentru că într-o anumită perioadă a ajuns să controleze statul.”

http://www.ziare.com/nicolae-ceausescu/comunism/despre-vinovati-victime-si-miza-procesului-visinescu-interviu-cu-istoricul-dorin-dobrincu-1251156

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: