Aproape ca-n rai (3)

aproape-ca-n-rai-180

Aproape ca-n rai – Chris Fabri, Editura Keriga, Oradea, 2012, 348 p.

“Auzisem de la alți îngeri, semeni de-ai mei, despre genul acesta de relație. În momentele de acalmie dintre două asalturi, mă desfătam ascultând povești despre creștini tari în credință care fuseseră ademeniți de nurii vreunei femei frumoase sau, și mai adesea, de înfățișarea misterioasă a vreunui tânăr chipeș și dur. În nesăbuința lui, îndrăgostitul crede că va putea să o schimbe pe aceea care face obiectul pasiunii sale. […]

Nu făcuse mai mult decât s-o țină de mână și s-o sprijine o dată, când ea băuse prea mult, Buzele lui nu le atinseseră niciodată pe ale ei. Fata nu îl încurajase deloc, lucru lăudabil , presupun, cu toate că ea aștepta încurajări din partea lui când trecea prin momente dificile. Billy i-a împrumutat și bani, dacă vă puteți închipui una ca asta. Billy, care nu primise o para chioară în viața lui de la cineva, i-a dat bani ca să-și continue studiile. El era, după părerea mea, singura persoană pe care ea se putea bizui necondiționat și fără excepție. Se întâmpla ca telefonul să sune dis-de-dimineață, iar Billy se trezea buimac și alerga s-o ia de la vreo petrecere unde ea își petrecuse toată noaptea. Nu o dată a fost nevoit să o scoată din arest, pe cauțiune.

Spuneți-i cum doriți, pasiune sau iluzii deșarte, însă adevărul e că dragostea neîmpărtășită pentru o femeie frumoasă este istovitoare.” (p. 91)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: