Replici celebre (1)

Natan Mladin: „Dyo, noţiunea de denigrare şi de ideea de împroşcare cu noroi au sens în economia textului dvs. în condiţiile în care cunoaşteţi “adevărul”, varianta reală a întâmplărilor, dar nu văd ce motive aţi avea să puneţi la îndoială şiruri de fapte şi nume enumerate de Daniel Chiu. De ce acum epistola aceasta? Fiindcă acum fenomenul straijerimii ia amploarea și numele “Țon” riscă să atragă gloate numeroase la o mișcare penibilo-periculoasă-eretică. Vă rog luaţi în seamă şi celelalte contribuţii de factură teologică, ce cred că demonstrează de ce fenomenul Străjerii şi magnetismul Chris sunt niste distorsiuni flagrante. Încercaţi să puneţi deoparte critica patosului şi a retoricii de data asta, la care vă pricepeţi, şi să vedeţi substanţa lucrurilor. Şi puneţi în stand by şi critica ideologică, tipic emergentă potrivit căreia raţionaliştii, înregimentaţii baptişti reacţionează la ceva mai puţin încadrabil în canoanele baptiste. Apreciez dorinţa dvs. de echilibru, însă în cazul de faţă lucrurile consider că sunt cât se poate de clare: evanghelia Străjerilor este una falsă, periculoasă şi asocierea lui Ţon cu aceasta este la fel de periculoasă. Analogia cu proorocii lui Baal este poate uşor prea puternică, rămân însă elemente comune ce nu trebuie trecute cu vederea.”

Dionis Bodiu: „Substanţa lucrurilor: Străjerii sunt pe o cale greşită dar nu sunt duşmanii noştri! Asta ca să fie clar ceea ce cred în această privinţă. La fel de clar: nu îl laud pe Iosif Ţon pentru decizia lui, nici pentru ce a făcut pentru evanghelismul românesc, nici pentru trecutul său – nici nu îi dau cu bocancul în gură, cum impertinent cineva s-a exprimat aici. Nu Iosif Ţon este subiectul postării mele ci condiţia morală a celor care îl împroaşcă cu noroi prin comunicate şi scrisori incendiare; au scos la lumină trăsături de caracter dezonorante. Vor vrea ei să privească în oglindă înainte de a ieşi în ringul de luptă sau ei sunt intangibili, infailibili şi neconfruntabili când o iau pe căi greşite?

Dănuț Mănăstireanu: „Prin comparaţie cu asta, trag concluzia, Evanghelia lui Chiu şi a lui Negruţ sunt cele validate cu autoritate de sus. Să fim serioşi, Natan. Eşti prea tînăr ca să intri şi tu în moara în care a intrat, spre pieirea bunului său nume, Marius Cruceru. Lasă-ne pe noi, cei mînjiţi deja în aceste lupte intestine, să ne bălăcărim în ele. Tu cred că ai ceva mai bun de făcut. Nu-ţi pierde vremea cu aceste nimicuri.”

Vezi:

Iosif Ţon în mâinile unor baptişti mânioşi

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: