Învățăturile mogulului Alin Cristea către novicele Marinel Blaj – 27 august 2013

În ampla postare Dezmințiri, precizări și comentarii – 21 august 2013, am amintit și despre chestiunea ratingului, care se poate crește, pe blogul România Evanghelică, prin grupaje de poze și anunțuri despre înmormîntări, și nu neapărat prin postări dure (despre Vindecătorul), cum își exprima Marinel Blaj opinia: “Personajul ştie că în felul acesta îşi face rating şi sunt destui care îl sprijină în asta!”

În cele ce urmează voi mai da un exemplu.

Mai întîi să menționez însă că și eu am pățit-o zilele trecute, mi s-a defectat laptopul și l-am trimis la Cluj la reparat. Am încercat și eu să folosesc vechiul computer (că de-aia îl mai țineam, pentru astfel de cazuri), dar nu a funcționat butonul de pornire (probabil că de la atîtea mutări s-o fi mișcat ceva pe la fire)… Așa că a trebuit să aștept pînă azi să se întoarcă laptopul… Dragul de tine, i-am spus, mîngîindu-l ca pe un cîine, te-ai întors… :)

Orice român autentic știe să CUM să treacă cu „demnitate” prin astfel de momente cu totul neplăcute: își zice „În tot răul și-un bine…”.

Cel puţin două lucruri bune mi s-au întîmplat în perioada de pauză laptopiană: 1) sîmbătă seara, pe la 23.00, și apoi după 24.00, am produs două piese muzicale pentru concursul de compoziție Jubilate-Areopagus, la care se pot trimite compoziții până la sfîrșitul lunii august, duminică la amiază a treia, iar luni m-am întîlnit cu un amic „din garda veche” și am produs împreună încă o compoziție; 2) azi am răsfoit o istorie baptiștilor români din 1981 a lui Ioan Bunaciu, reînnoindu-mi notițele, de data asta cu mai multă severitate.

Revin la exemplul pe care vreau să-l dau întru luminarea novicilor în blogosfera evanghelică. Iată, în două postări de azi – Top Posts – 27 august 2013 și Marți seara (27.08.2013) – Ce nume apar în Top Posts pe blogul România Evanghelică – se poate observa că pe primele poziții de vizibilitate se află nu postări oarecum dure (la adresa Vindecătorului), ci alte tipuri de postări.

Repetitio est mater studiorum: Pozele și morții aduc clickuri.

Și PAGINILE, dar asta e o altă lecție.

De reținut și că în cele 3 zile în care nu am pus nici o postare (23, 25, 26 august) au fost peste 1.000 de vizualizări în fiecare zi, precum atunci cînd puneam 10 sau 20 de postări pe zi. Să nu se amăgească cumva cineva că un număr mai mare de postări crește numărul de vizite (decît dacă bloggingul propriu-zis se combină cu alte forme de comunicare, precum Messenger, Twitter, Facebook). Iar în ziua de 24 august, cînd am pus o postare (am fost la un prieten la computer, să anunț botezurile de duminică), au fost sub 1.000 de vizite.

Desigur, mi-am adus aminte și de alte situații cînd am pus 20 de postări într-o zi și nu au fost 1.000 de vizite.

Să punem în practică, așadar, lecția aceasta (de tip kennedian): Nu te întreba ce face blogosfera evanghelică pentru tine, ci ce faci tu pentru blogosfera evanghelică.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: