Baraca (9)

baraca-180

Baraca – Wm. Paul Young, Editura Kerigma, Oradea, 2009, 225 p.

“Mack se gândi că vor lua una din cele trei canoe legate de stâlpii pontonului, aşa că fu surprins când Isus trecu fără să se oprească şi de-a treia canoe și ultima, înaintând drept spre capătul debarcaderului. Ajungând la capătul pontonului, se întoarse spre Mack zâmbind:

“După tine”, zise el înclinându-se cu deferență, în glumă.

“Glumești, nu-i așa?” zise Mack. “Credeam că ieșim la o plimbare, nu la înot.”

“Şi la plimbare am şi ieşit. Mă gândeam însă că dacă trecem peste lac ajungem mai repede decât l-am înconjura.”

“Nu înot prea bine şi, pe lângă asta, apa e a naibii de rece”, se plânse Mack. Îşi dădu seama dintr-odată ce cuvânt folosise și roși. “Vreau să zic, e foarte rece.” Privi la Isus cu o grimasă îngheţată pe faţă, dar acesta părea să nu-i bage în seamă stinghereala.

“Acum, uite ce e”, zise Isus încrucișându-și brațele pe piept, “amândoi știm că ești un înotător foarte bun, ba încă-n tinerețea ta ai fost și salvamar. Și apa e rece. Și adâncă. Dar nu aștept și nu ți-am cerut să înoți. Vreau să mergem amândoi peste lac.”

Mack pricepu în sfârşit despre ce era vorba. Să păşească pe apă. Isus, înţelegându-i ezitarea, îi zise: “Hai, Mack. Dacă Petru a putut…” […]

“De ce e-n viaţa mea atât de multă teamă?”

“Pentru că nu crezi. Nu crezi că noi te iubim. Omul care trăiește cu teamă tot timpul nu găsește libertate în dragostea mea. Nu mă refer aici la temerile legitime, ci la cele imaginare și, în special, la proiecția acestora în viitor. În măsura în care astfel de temeri își găsesc un loc în viața ta, nu vei crede nici că eu sunt bun și nici că te iubesc. Tu cânți despre dragostea mea, vorbești despre ea, dar nu crezi în ea.”” (p. 127-129)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: