Betel (10)

betel-180

BETEL: Construcția Casei lui Dumnezeu în timpul comunismului ateu – Petru Lascău, Lascau Petru Publishing, Phoenix, Arizona, 2013, 301 p.

“În ciuda faptului că în Oradea s-au înființat foarte multe biserici penticostale, Biserica Betel a rămas cea mai mare din oraș. La sfârșitul anului 2012, Biserica Betel avea 2983 de membri împreună cu copiii lor.

Dacă imediat după Revoluție din 1989 a existat tentația construirii unei biserici mari, penticostalii din Oradea au rezistat acestei ispite și au preferat să se concentreze pe construirea mai multor biserici în diferitele cartiere ale orașului. Așa se face că, la ora actuală, fiecare mare cartier din oraș are cel puțin o biserică penticostală semnificativă, dacă nu chiar două.

Este meritul indiscutabil al pastorului Apolzan Liviu de a fi avut viziunea investiției Bisericii Betel în educația noii generații. Este remarcabil faptul că Biserica Betel a pus bazele a două instituții de învățământ deosebit de importante pentru comunitatea penticostală din oraș, și nu numai. Aceste două instituții sunt: Școala Sanitară Postliceală, în care se pregătesc asistenți medicali generaliști și asistenți de farmacie, și Liceul Teologic Penticostal Betel din Oradea.” (p. 239-240)

Un răspuns to “Betel (10)”

  1. Alin Cristea Says:

    A republicat asta pe RoEvanghelica.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: