Istoria Bisericii Creştine Baptiste din Mangalia (8)

istoria-mangalia-180

Istoria Bisericii Creștine Baptiste din Mangalia – Constantin Mitu, Editura Cetate Deva, Deva, 2013, 234 p.

“Deoarece biserica nu avea un spaţiu adecvat pentru închinare şi pentru a ţine slujbe de botez, în anii ’90 au fost organizate slujbe de botez și totodată servicii de evanghelizare în sala cu bazin a Spitalului Balnear din Mangalia.

Ocazional se țineau slujbe de botez și în locuințe particulare sau în apa mării, dar lucrul acesta se întâmpla mai rar.

Un episod emoţionant s-a petrecut în anul 1992 când, după mai bine de 50 de ani de la ultimul botez, un grup de credincioși au intrat în legământ cu Domnul reînnodând firul rupt atâta vreme de noaptea ateistă care a învăluit țara noastră. Până în acel an, toți cei care doreau să facă pasul credinței erau botezați în bisericile din Constanța, atât înainte de Revoluție, cât și imediat după ’89. Această perioadă a fost una extrem de prosperă pentru biserica din Mangalia din punct de vedere spiritual. În acest timp se organizau și câte două-trei botezuri pe an cu oameni care erau hotărâți să-L urmeze pe Hristos. Un ajutor deosebit în această perioadă pentru biserica din Mangalia a venit din partea credincioșilor din Biserica Baptistă nr. 1 din Constanța. Fiind o biserică mai mare, cu un cor și mai mulți slujitori, de câte ori era nevoie, biserica din Mangalia a găsit un sprijin în frații de credință din Constanța.

Pastori ca Doru Hnatiuc, Ghiță Marian, Cornel Boingeanu, Daniel Fodoreanu etc. au ajutat lucrarea din Mangalia. Corul Bisericii Baptiste nr. 1 din Constanța a participat la multe din slujbele de botez ținute la Sanatoriul Balnear din Mangalia în acea perioadă a anilor ’90.” (p. 154-158)

Un răspuns to “Istoria Bisericii Creştine Baptiste din Mangalia (8)”

  1. Alin Cristea Says:

    A republicat asta pe RoEvanghelica.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: