Dan Tăpălagă: Ideile puse în mişcare de pasiune şi bună credinţă lasă urme în mintea şi sufletul oamenilor

„L-am văzut zilele trecute pe Vladimir Putin într-un reportaj despre Rusia afirmând, fără să-i tresară un mușchi pe față, despre Anna Politkovskaia: adevărul e că n-a contat niciodată ce scria. Nu a influențat niciodată nimic, pur și simplu n-a contat.

Este tot ce-și doresc politicienii pe lumea asta: să crezi că ei sunt Dumnezei pe pământ, nemuritori, de neatins iar tu, un vierme mic și neînsemnat târându-se la picioarele lor.

Politkovskaia credea în ce scria despre Putin, o făcea cu pasiune și un curaj nebun. A fost asasinată în octombrie 2006, chiar de ziua președintelui rus. Pare să fi contat, totuși, ce a scris. Chiar dacă Putin se află astăzi la al treilea mandat plin și, teoretic, pare să fie exact așa cum spune el – vobele unui amărât de ziarist nu contează niciodată cu adevărat – în realitate nu e chiar așa. Azi, o bună aparte din mizeria Rusiei lui Putin a ieșit la suprafață.

Dezvăluirile ei l-au marcat atât de tare încât își amintește de numele Politkovskaia până în ziua de azi. Poate că sistemul lui Putin a rămas intact, dar azi îl privim ceva mai sceptici. Adevărul a trecut de zidul propagandei oficiale plătind prețul suprem.

Povestea Annei Politkovskaia este o dramă exemplară pentru orice ziarist care scrie despre politică și politicieni. Ea ne arată cum poate fi slujit binele public chiar dacă lumea nu se schimbă imediat, nici măcar
în timpul vieții tale. Dar în timp, ceva, un milimetru, o idee din lume se va fi schimbat.”

http://www.hotnews.ro/stiri-opinii-16270171-cateva-motive-crezi-poti-schimba-lumea.htm

Un răspuns to “Dan Tăpălagă: Ideile puse în mişcare de pasiune şi bună credinţă lasă urme în mintea şi sufletul oamenilor”

  1. Alin Cristea Says:

    A republicat asta pe RoEvanghelica.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: