O dragoste care merită dăruită (4)

o-dragoste-180

O dragoste care merită dăruită – Max Lucado, Editura Scriptum, Oradea, 2013, 232 p.

“Persoanele care fac parte din administraţia bisericii noastre poartă uneori tricouri inscripţionate cu numele bisericii noastre. Într-o zi, una dintre angajate avea nevoie de o tigaie specială, așa că a telefonat la mai multe magazine, până când a găsit un magazin în capătul opus al orașului care avea acel produs. Așa că a străbătut orașul prin traficul aglomerat doar pentru a da de un vânzător ursuz, care i-a spus că între timp produsul s-a vândut. Femeia din biserica noastră a început și ea să vorbească mai dur, însă și-a amintit că poartă tricoul inscripționat cu numele bisericii, așa că și-a schimbat imediat comportamentul.

De altfel, noi toți purtăm un astfel de “tricou”: Toţi cei care aţi fost botezați pentru Cristos, v-ați îmbrăcat cu Cristos” (Gal. 3:27). Noi Îl purtăm pe Isus. Iar cei care nu cred în El se uită la comportamentul nostru. Ei își fac o părere despre Cristos urmărindu-ne pe noi. Când noi suntem plini de bunătate, ei deduc că și Cristos manifestă amabilitate. Dar dacă devenim impertinenți, ce vor crede oamenii despre Regele nostru? Când mințim, ce părere își va face despre Stăpânul nostru cineva care ne vede comportamentul? Nu e de mirare că apostolul Pavel spune: “Purtați-vă cu înțelepciune față de cei de afară; răscumpărați vremea. Vorbirea voastră să fie totdeauna cu har, dreasă cu sare, ca să știți cum trebuie să răspundeți fiecăruia” (Col. 4:5-6). Un comportament caracterizat de curtoazie Îl onorează pe Cristos.

Și de asemenea îl onorează pe copiii Lui. Când cedezi cuiva locul tău de parcare. Tu onorezi acea persoană. Când returnezi o carte împrumutată, îl onorezi pe cel ce ți-a împrumutat-o. Când faci un efort de a-i saluta pe toți cei prezenți la o întrunire, în special pe cei pe care alții îi trec cu vederea, tu de fapt îi onorezi pe copiii lui Dumnezeu.” (p. 71-72)

Un răspuns to “O dragoste care merită dăruită (4)”

  1. Alin Cristea Says:

    A republicat asta pe RoEvanghelica.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: