Tabletă escato-logică: Știri de ULTIMĂ oră (23.01.2014)

Titus Colțea face o baie penticostaloidă la Timișoara. Cu șampon baptistoid. Folosind acest pretext, ciclistul Marius Cruceru va face traseul Oradea-Timișoara pentru a marca două decenii și jumătate de relații bilaterale româno-americane postdecembriste. Ionel Tuțac anunță că, dat fiind faptul că șoseaua Lugoj-Timişoara e înzăpezită, și într-un un aparat de zbor românesc nu mai poate avea încredere (din pricina rețelelor de telefonie mobilă și a altor mijloace de comunicare cu apel dirijat), se va deplasa de la Lugoj la Timișoara cu schiurile de semifond. Paul Negruț, impresionat pînă la lacrimi de eforturile colegilor (semi)pastori de a contribui la desăvîrșirea concordiei escatologice, renunță la turneul său nord-american de fundraising cu stație la Chicago, peronul penticostal ultraconservator, pentru a putea participa la întîlnirea istorică din orașul în care Petru Dugulescu a îngenunchiat axa răului.

Cristian Ionescu e bulversat și anunță că mută frontul de luptă al Cavaleriei Luminii dinspre nord-vestul României (Oradea) spre vestul plaiurilor mioritice (Timișoara), zonă binecunoscută de altfel pentru ecumenismul deșănțat care amenință de veacuri integritatea spirituală a patriei. Vladimir Pustan nu mai candidează pentru poziția de vicepreședinte al Cultului Penticostal, întrucît se întrevăd zorile, escato-logice, ale unirii baptisto-penticostale după Evanghelie în zona de vest a țării, excluzînd, desigur, județele Bihor, Cluj și Arad. Propune, așadar, preschimbarea numelui Alianței Evanghelice în Cireșiada Evanghelică.

BBSO, organ de emulație emanuelistă, mută evenimentul din 1 decembrie, care devine, după Timișoara, probabil al doilea cel mai încurajator eveniment al anului, cu 9 luni mai repede, în 1 martie, pregătind piese tradiționale de rezistență precum „Poporaşul meu” și „Doamne mai vreau Rusalii”, dar și compoziții originale cu refrenul „Azi în Timișoara / Mîine-n toată țara”. Corul Poliţiştilor Creştini va participa cu 8 cîntece patriotice.

Lazăr Gog recunoaște, în sfîrșit, că perspectiva sa profetică nu a luat în considerare astfel de incidente meteorologice cu caracter global, cu originea în zona de vest a României – Titus Colțea strănută la Timișoara, iar la Chicago se stîrnește o furtună…

Editura Făclia (din Oradea) își cere scuze publice pentru promovarea excesivă a autorului Peter Masters, căruia i-a tradus cărți precum „Fenomenul carismatic” şi „Epidemia vindecărilor”. Iosif Ţon îşi ia angajamentul că îşi va petrece următorii 30 de ani scriind cărţi pentru a arăta cum teologia minimalistă a Străjerilor a redus riscul legalismului în bisericile pocăiţilor români.

În semn de respect reciproc, Liceul Penticostal Betel din Oradea se va numi Emanuel în 2014, iar Liceul Baptist se va numi Betel.

Ştiri Creştine, Creştin Total, NewsNet Creştin şi România Evanghelică fuzionează pentru a transmite, unitar, singura știre care mai contează: Vine sfîrșitul lumii…

Un răspuns to “Tabletă escato-logică: Știri de ULTIMĂ oră (23.01.2014)”

  1. Alin Cristea Says:

    A republicat asta pe RoEvanghelica.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: