Acum 6 ani (27.01.2008) – Alin Cristea: Către Patroclus Pătrăţescu

Şi eu consider că blogul La Pătrăţosu a prea lăsat la îndemîna oricui libertate de exprimare nedigerată prin maturizare şi responsabilitate. Cît despre capacitatea de analiză ne-am putea lăsa duşi în ispita de a eluda chestiunea, spunînd că doară sîntem la Pătrăţosu, nu la… Centrul de istorie!

Mi-am adus aminte de o intervenţie pe lista Masa Rotundă din 6 septembrie 2006 a celui care pe atunci era doar… Marius Cruceru:

“Am tot respectul pentru fiecare dintre profesii, dar, dacă cineva dintre dumneavoastră este lăcătuş mecanic iar altcineva frizer, nu intru în atelierul respectiv şi nici în frizerie pentru a încerca să îmi îndrept bretonul cu dalta şi să îmi repar maşina cu foen-ul. Cred că în dreptul unor subiecte cu toţii am simţit acea siguranţă „românească” care ne face să credem că toţi ne pricepem la fotbal, agricultură, politică şi, iată … la teologie. Ştiind cu cine „stau la masă” vom şti dacă se poate aşeza pe masă lapte duhovnicesc sau hrană tare. Luaţi acest lucru ca pe un reflex pastoral. S-ar putea ca unii de pe această listă să nu aibe mai mult de doi sau trei ani de experienţe cu Domnul şi să nu fi trecut decît prin cursul de caticheză. Nu există shortcuts, oricît de dotaţi ne-am naşte din punct de vedere spiritual.”

Vezi:

Către Patroclus Pătrăţescu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: