Tabloidizarea evanghelică: Londra Evanghelică

1. Claudiu Nițișor a dat dovadă și în anii trecuți de lipsă de discernămînt și pripeală în activitatea sa de „media”. De data aceasta, propunînd o campanie de RESPECT pentru Vladimir Pustan, a arătat, dacă mai era nevoie, cît de ridicoli pot fi pocăiții români în chestiuni abordate în spațiul public, unde ar fi nevoie de competență și discernămînt, de informație și dezbatere, nu de „talk-show-uri” năroade și transformarea unor astfel de spații publice în Mahala Evanghelică.

2. Nu doar că a lansat campania RESPECT, dar a și publicat o listă cu acuzații lansată de Ioan Pop la adresa lui Vladimir Pustan. Să știe oamenii despre ce e vorba, nu? Acest moment poate deveni unul dintre cele mai triste din istoria postdecembristă a evanghelicilor români. Dacă Ioan Pop va mai publica încă 3 liste, Londra Evanghelică le va publica și pe acelea? Claudiu Nițișor și-a dovedit incompetența în a aborda un subiect important, dar delicat, și nu a făcut decît să consolideze o anumită opinie care există despre penticostali că sînt gălăgioși, folosind rațiunea într-o măsură mult prea mică față de implicarea lor sentimentalistă (și resentimentară).

3. Nu doar că a lansat campania Respect PENTRU Vladimir Pustan, dar a lansat și campania ÎMPOTRIVA lui Ioan Pop. Lucrul acesta poate fi pe placul lui Ioan Pop, atîta timp cît Claudiu Nițișor nu pare a avea, în afară de gură spartă, alte mijloace de susținere a unei astfel de campanii. Cazul Ioan Pop trebuie tratat cu mare atenție, din mai multe motive, așa cum am avertizat de-a lungul anilor, cînd am luat atitudine publică, în multe cazuri, față de acțiunile publice pe Internet ale lui Ioan Pop. Trebuie reținut și faptul că nu doar Ioan Pop acționează împotriva lui Vladimir Pustan, Ioan Pop avînd informații de la alți… penticostali. A-l pune cu botul pe labe pe Ioan Pop (nu văd cum ar putea reuși așa ceva Claudiu Nițișor) nu rezolvă chestiunea (dez)informațiilor lansate de alți penticostali. Nu în ultimul rînd, un creștin interesat de ADEVĂR trebuie să aibă alte instrumente de lucru decît cele ale lui Ioan Pop – adică, nu denigrarea lui Ioan Pop este palierul de acțiune, ci ADEVĂRUL și vehicularea lui cu atenție. De acolo va rezulta, probabil, concluzia despre caracterul mizerabil al celui care manipuleaza prin minciuni și dezinformări.

4. Nu doar că a lansat campania Respect PENTRU Vladimir Pustan și campania ÎMPOTRIVA lui Ioan Pop, dar Claudiu Nițișor a lansat și campania de promovare a blogului Londra Evanghelică. Resping categoric toate cele trei campanii lansate în mod cu totul ridicol și necorespunzător spiritului creștin. Deplîng lipsa de discernămînt de care a dat dovadă Claudiu Nițișor și faptul că a „trădat” interesele unui astfel de blog, care ar trebui să dea informații despre viața confesională a evanghelicilor din LONDRA.

Avînd în vedere cele de mai sus, care indică, ca și alte bloguri și site-uri, TABLOIDIZAREA blogurilor evanghelice, institui boicot și pentru Londra Evanghelică, scoțîndu-l de pe listele cu bloguri evanghelice.

Nu Ioan Pop e pericolul real, ci Claudiu Nițișor.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: