Din ultimele chibzuieli ale lui Eugen Matei

http://chibzuieli.wordpress.com/2014/02/23/mantuirea-si-a-doua-experienta-a-duhului-si-a-treia-si-a-patra

Cel ce l-a convins pe John Wesley că siguranța mântuirii și pacea în inimă vin printr-un act instantaneu, ca un dar al credinței, a fost Peter Böhler, episcop al Bisericii Moraviene în SUA și Anglia.

– Mântuirea, conclude John Wesley, are două dimensiuni. Pe de o parte, este ceea ce a făcut Cristos pentru om în mod obiectiv, pe cruce, pe de altă parte este ceea ce face Duhul Sfânt în inima omului în prezent. Teologic spus, primul aspect este justificarea, al doilea, sfințirea.

– La noi, Iosif Țon este mai nou promotorul unui tipar de spiritualitate în două trepte. După Iosif Țon, când te pocăiești nu ești educat să trăiești o viață sfântă…

– Evanghelicii nu sunt o confesiune ci o mișcare care taie diagonal peste toate confesiunile creștine. Ca baptist, îmi permit să fiu evanghelic trans-confesional fără a-mi pierde identitatea pentru că baptiștii au afirmat de pe vremuri că atât timp cât nu ai viață de sus, nu ești mântuit, din orice confesiune ai face parte. Cel puțin, un lucru cred că putem învăța de aici. Cooperarea evanghelicilor pentru împărăția lui Dumnezeu nu este un artificiu, ci ecumenism autentic, sub impulsul Duhului Sfânt.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: