Ucenicizare multiplicativă (1)

ucenicizare-multiplicativa

Ucenicizare multiplicativă: o re-revoluție a ucenicizării – Steve Smith, Ying Kai, Living Truth Publishing, Oradea 2013, 345 p.

“Trei ani și jumătate am lucrat alături de echipa mea printre băștinașii Ina, aproape fără nici un rezultat. Dar nu ne-am lăsat, ci am continuat să urmăm pașii MPB [Misiuni de Plantare de Biserici]. Am mobilizat parteneri zonali şi i-am instruit cum să-i aducă pe băștinașii Ina la credința în Isus Cristos. Am învățat să-i mobilizăm pe creștinii de rând în adevărata ucenicie – urmându-L pe Cristos și devenind pescari de oameni – dar, mai presus de orice, să-L iubească pe Dumnezeu și pe aproapele lor ca pe ei înșiși. Am început prin a-i încuraja să deschidă biserici, nu doar în satul lor, ci să răspândească mesajul în satele și văile dimprejur pentru a propaga mai departe ceea ce ei înșiși au învățat. Non-convertiții pe care îi vor câștiga în felul acesta, vor perpetua la rândul lor învățătura.

Astfel că, după trei ani și jumătate în care nu am deschis nicio biserică, am văzut o schimbare majoră. 25 de noi biserici au fost deschise în satele cele mai îndepărtate. În următorul an, numărul lor a crescut la aproape 80 de biserici. Apoi în celălalt an s-a ajuns la 176 de biserici, în ciuda persecuției feroce care a devastat bisericile. Dragostea lor pentru Cristos a fost mai puternică decât teama de oameni.

Noi am fost martorii unei re-revoluții a ucenicizării, o restabilire a principiilor Împărăției instituite odată cu revoluția originală din Faptele apostolilor. Nu am știut cum să denumim acest proces spiritual de care luam cunoștință, dar pentru că se petrecea simultan cu mișcarea lui Ying, a devenit cunoscută sub numele de instruirea instructorilor de la sate – IIS. Fiecare credincios de la țară era învățat 1) să-L urmeze pe Domnul Isus și 2) să devină pescar de oameni, apoi instruiască noua generație de credincioși să trăiască potrivit acestor principii și să pregătească următoarea generație de credincioși să le urmeze – generații la rând…” (p. 38)

Un răspuns to “Ucenicizare multiplicativă (1)”

  1. Alin Cristea Says:

    A republicat asta pe La Rotundu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: