Manifest pentru Isus (5)

manifest-pentru-isus-180

Manifest pentru Isus – Leonard Sweet, Frank Viola, Editura Casa Cărții, Oradea, 2014, 198 p.

“Epistola numită Coloseni este semnul de nivel care indică cel mai înalt punct al revelaţiei divine din tot Noul Testament. Efeseni împărtăşeşte acea acoladă, iar Romani vine imediat după ele.

Cercetătorii au petrecut mult timp încercând să înţeleagă natura exactă a învăţăturii care a pus stăpânire pe mintea şi inima creştinilor din Colose. Oricare ar fi fost aceasta. Câteva lucruri sunt foarte clare. În primul rând, biserica colosenilor s-a abătut de la Hristos. Ei au ajuns prea ocupați cu alte lucruri, chiar și cu lucruri religioase.

În al doilea rând, biserica Îl detronase pe Hristos. Ea nu se mai “ținea strâns de Cap”. Se pare că prin Colose trecuseră nişte oameni care ţineau de o învăţătură care a îndepărtat biserica de centrul ei şi a adus-o într-o stare mizerabilă. Acum, colosenii Îl puneau pe Isus pe un loc mai jos. Ei nu mai trăiau sub suveranitatea Lui și pierduseră legătura cu supremația Lui.

Ceea ce ni se pare uimitor la această epistolă a lui Pavel este că el nu intră pe poartă luptând împotriva învățăturii false. În schimb, primul lucru pe care îl prezintă este una dintre cele mai sublime și neegalate revelații ale Domnului Isus din toată Scriptura. Apoi, în lumina acestei uimitoare prezentări bogate a lui Hristos, Pavel a dat în vileag învățătura care circula prin biserică drept o filozofie care nu era “după Hristos”.

Ce modalitate remarcabilă de a combate erezia: să scufunzi poporul lui Dumnezeu în revelația chipului Dumnezeului invizibil, care ne-a eliberat din întuneric, ne-a răscumpărat și ne-a făcut parte a Împărăției Sale eterne.

Acest simplu fapt ar trebui să ne determine să ne oprim și să medităm. În vremuri de criză, Biserica nu are nevoie să stabilească reguli, să voteze legi sau să împuște lupi.” (p. 42-43)

Un răspuns to “Manifest pentru Isus (5)”

  1. Alin Cristea Says:

    A republicat asta pe RoEvanghelica.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: