Manifest pentru Isus (8)

manifest-pentru-isus-180

Manifest pentru Isus – Leonard Sweet, Frank Viola, Editura Casa Cărții, Oradea, 2014, 198 p.

“Hristosul, care este cu adevărat (nu doar parțial) prezent în doctrina și experiența noastră, este adevărata substanță a credinței creștine. În ce ne privește pe noi, întotdeauna “vom cunoaște în parte” până când Îl vom vedea “faţă în faţă”. Cu privire la realitatea lui Hristos Însuşi, toată plinătatea lui Dumnezeu locuieşte în El.

Din acest motiv, orice sistem teologic dă greș undeva. Fiecare teologie sistematică, oricât de coerentă sau logică ar fi, întâlnește la un moment dat pasaje din Scriptură sau evenimente de viață care nu pot fi încadrate. Astfel de pasaje trebuie pliate, răstălmăcite și forțate să se potrivească sistemului. De ce se întâmplă asta? Deoarece Hristos este prea imens, prea greu de cuprins și prea viu ca să poată fi încătușat într-un sistem de gândire inamovibil construit de niște oameni limitați. […]

Când Îi juri credinţă lui Isus, te angajezi să călătorești împreună cu El, fără să știi totul despre destinația spre care te îndrepți și fără să te aștepți ca totul să fie stipulat într-un fel de contract prenupțial. Tu știi însă cu cine vrei să călătorești în viață. Și mai știi cine este “capul” acelei relaţii.

Deci, creştinismul nu înseamnă loialitate faţă de un sistem doctrinar şi etic complex, ci o dragoste înflăcărată faţă de un mod de viaţă ancorat în Isus, care este calea, adevărul şi viaţa. Teologiile, doctrinele şi experienţele subiective trebuie să izvorască în mod firesc din relaţia noastră de dragoste cu Hristos, fără să o înlocuiască vreodată.” (p. 97-99)

Un răspuns to “Manifest pentru Isus (8)”

  1. Alin Cristea Says:

    A republicat asta pe RoEvanghelica.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: