Cultele neoprotestante și drepturile omului (6)

cultele-neoprotestante-180

Cultele neoprotestante și drepturile omului: strigăt la Radio Europa Liberă (aprilie 1977) – Marius Silveşan, Bogdan Emanuel Răduţ, Editura Risoprint, Cluj Napoca, 2014, 136 p.

Din Scrisoarea celor șase neoprotestanți citită la Europa Liberă

“Lidia Barbu din Timişoara, în vizită, împreună cu sora și cumnatul ei la o familie de credincioși baptiști au fost amendați în 1975 cu câte 1.000 lei fiecare. Contestaţia depusă la Tribunalul din Satu-Mare a fost inițial acceptată, dar apoi, după intervenția organelor de securitate, s-a revenit asupra deciziei și amenda a trebuit să fie plătită.

Trei credincioși baptiști în vârstă, din Cruceni, Jud. Timiș, la începutul lui februarie 1977, au fost în vizită la o credincioasă bătrână și bolnavă. Pentru aceasta au fost amendați cu câte 1.000 de lei.

Credincioasa baptistă Busnei Paraschiva din Turnu-Severin, pensionară, se afla în tratament la Govora-Băi. Acolo a fost amendată cu suma de 1.000 de lei pentru că a fost găsită citind Biblia în camera ei.

Pastorul baptist Ciupuligă Traian se afla în vizită la credinciosul baptist Nedelea Constantin în com. Fîntînele, Jud. Mehedinți. Pe când lua masa a venit miliția și l-a amendat cu 300 lei. […]

Un grup de credincioşi Creştini după Evanghelie, între care Dr. ing. Constantinescu Şerban şi Dr. Socoteanu I., au fost în excursie în munţi. La întoarcere s-au oprit şi la masa în familia unui coreligionar din Curtea de Argeș. Pentru aceasta au fost amendați cu câte 3.000 lei fiecare.” (p. 83-84)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: