Facebook: Comentarii Alin Cristea la un anunț al lui Florin Ianovici

Florin Ianovici: „A opta seara de staruinta in rugaciune: 64 de suflete botezate cu Duhul Sfant!”

Anunţul lui Florin Ianovici a primit aproape 1.250 de Like-uri!

Din cele aproape 100 comentarii, jumătate conțin un singur cuvînt (AMIN / ALELUIA) sau cîteva cuvinte de același gen.

Alin Cristea: Numai 64?… Eu credeam ca penticostalii sint mai staruitori de felul lor…

Florin Ianovici: Asa vom face: vom fi staruitori!

Alin Cristea: E staruinta o virtute crestina? Eu stiam ca virtute crestina e… consecventa (in planurile care nu sint mediocre). „Cel ales la suflet face planuri alese si staruie in planurile lui alese.” (Isaia 32:8)

Florin Ianovici: Virtutile crestine sunt cuprinse ( si nu numai) in roada Duhului Sfant. Staruinta este o modalitate practica, recomandata de Scriptura, de a practica rugaciunea: Coloseni 4:2.

Alin Cristea: Din cite observ eu, la penticostali staruinta a devenit un act evenimential religios, nu o virtute prin care un plan ales (VALOROS, adica) este urmarit cu consecventa. Acelasi verset: Isaia 32:8.

Alin Cristea: Cred ca m-am ratacit aici, fost baptist, intre o droaie de penticostali care striga Amin, Aleluia si Slava Domnului! Nu ma impresioneaza cu nimic! Oamenii au invatat sa foloseasca clisee religioase (si politice si culturale) in dauna unei prezente publice autentice. Nu e de ajuns ca strigati la biserica, trebuie sa strigati si pe Facebook?

Alin Cristea: Nu e deloc convingator reflexul penticostalilor, in biserici sau pe stadioane, de a inlocui cugetarea rationala (critica) si promovarea valorilor culturale autentice cu strigaturi pseudospirituale (fara nici un pret impotriva gidilarii firii pamintesti) si prestatii muzical-artistice de calitate indoielnica. Bine ar fi daca penticostalii ar STARUI si in manifestari publice mai decente si cu semnificatie si pentru alti evanghelici, ba chiar si pentru neevanghelici. Ca doara o biserica are Dumnezeu, sfinta, soborniceasca si apostoleasca, si nu o fi doar biserica penticostala…

Publicitate

Un răspuns to “Facebook: Comentarii Alin Cristea la un anunț al lui Florin Ianovici”

  1. Alin Cristea Says:

    A republicat asta pe RoEvanghelica.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: