Fii sociabil (9)

fii-sociabil

Fii sociabil – Conducere eficientă prin relații eficiente – John C. Maxwell, Societatea Biblică din România, Oradea, 2014, 167 p.

“În calitate de pastor principal într-o echipă mare, eu caut și răsplătesc câteva calități pe care le consider importante la personalul bisericesc. Pretind calitățile acestea de la oricine, indiferent dacă este pastor, secretar, paznic sau student. Atitudinea pozitivă este prima pe listă. Indiferent cât de isteț sau talentat este cineva, dacă atitudinea ei sau a lui nu este așa cum trebuie, va afecta întreaga echipă. Loialitatea față de biserică, pastor și unul față de celălalt este o altă calitate crucială. Personalul bisericesc este de asemenea răsplătit pentru dezvoltare personală, deoarece pe măsură ce ei se dezvoltă, se dezvoltă și slujirea lor. Din partea fiecărui membru al echipei pastorale se așteaptă să-și investească viața în altcineva care ar putea fi angrenat în conducere. Creativitatea este o altă calitate pe care o răsplătim. Vrem să avem în echipă oameni care știu să pună întrebările potrivite și pot găsi răspunsuri și soluții pline de creativitate.

Un alt comportament pe care îl încurajez este asumarea riscului, nu evitarea riscului. Probabil că precauția este motoul mulțimii, dar nu este și lozinca liderilor. Nu se obține vreun câștig fără existența posibilității unei pierderi. Steve Jobs, fondatorul firmei de mare succes Apple Inc., a fost întrebat cum a reușit să creeze o asemenea firmă prosperă. El a răspuns: “Angajăm oameni extraordinari și creăm un mediu în care oamenii pot greși și se pot dezvolta.”

Liderii trebuie să încurajeze creativitatea aplicată, nu conformismul absurd. Câștigul cel mai important al unei organizații nu se rezumă la clădiri, terenuri sau acțiuni. Ci la mințile creatoare din cadrul organizației. Să ilustrez: un angajat al unei companii s-a plâns de stilul de muncă al unui coleg. A spus că, atunci când acesta nu se plimba încolo și încoace, stătea pur și simplu în birou, cu picioarele pe masă, privind pe geam. El considera comportamentul relaxat al colegului său drept risipă din banii firmei. Managerul i-a răspuns astfel la îngrijorarea sa: “Ultima lui idee a valorat două milioane de dolari pentru firmă. Chiar dacă ar veni cu o singură asemenea ideea în fiecare an, i s-ar merita salariul.”

Nu, nu încurajez lenea, dar uneori mintea creativă este înțeleasă greșit și criticată. Însă, dacă toți ar fi încurajați să-și dezvolte creativitatea într-un cadru prestabilit, organizația ar avea de câștigat. Succesul este în mâinile celor care oferă soluții.

Decide să încurajezi ceea ce eu numesc acțiune fermă, în schimbul paraliziei prin analizare. […]

Încurajează-ți oamenii să lucreze isteț, nu mai sârguincios. Dacă prioritățile sunt bine ordinate – dacă oamenii muncesc isteț – rezultatele vor fi profitabile. Succesul nu se măsoară în funcție de orele petrecute muncind, ci de felul în care folosești acele ore.” (p. 106-107)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: