Dan Tăpălagă: Cea mai proastă soluție e boicotul. De ce votez în 25 mai

„Marea povocare în România şi aproape oriunde în Europa este restabilirea încrederii în politică şi politicieni, redeşteptarea interesului în rândul publicului, în special atragerea celor tineri în joc. Scârba, dezgustul, refugiul în false teme şi alegerile excentrice nu rezolvă deficitele democratice. Dimpotrivă, le agravează.

A protesta prin neparticipare, grevă cetăţenească sau prin anularea votului este, oricum o întoarcem, un gest perfect inutil într-o democraţie. Nici un politician nu se va simţi presat, ameninţat sau obligat să schimbe ceva. Dimpotrivă, cu toţii se vor bucura nespus că scapă atât de uşor de electoratul exigent, cu pretenţii, capabil să le ridice probleme, să gândească cu capul lor. […]

A lăsa o ţară doar pe mâna alegătorilor vulnerabili la manipulare înseamnă a contribui la condamnarea ei, a fugi din faţa dezastrului, a contribui la distrugere prin pasivitate. Nu doar politicienii pot face rău unei ţări, ci şi cetăţenii absenţi, indiferenţii şi scârbiţii care lasă cu bună ştiinţă o minoritate să decidă în locul majorităţii. Tot timpul se va găsi cineva dispus să voteze, ceea ce face din boicot o simpla gesticulaţie ridicolă, ineficientă şi cam prostească. Ştiţi povestea cu răul ajutat să triumfe de oamenii buni care nu fac nimic.”

http://www.hotnews.ro/stiri-opinii-17237455-cea-mai-proasta-solutie-boicotul-votez-25-mai.htm

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: