Facebook: Comentarii Alin Cristea la un anunț al lui Florin Ianovici (2)

Florin Ianovici: Staruinta in sine e un nonsens. Biserica noastra nu staruie ci staruie in RUGACIUNE iar acesta este o atitudine biblica, rationala, decenta si mai ales necesara. Mie imi pare rau de dezamagirile pe care le ai Alin fata de unii penticostali dar, sincer, nu inteleg ce legatura are rugaciunea noastra cu situatiile descrise de tine.

Gligor Marius Andreea: Din pacate unora le place sa judece…si atat! Nici nu mai conteaza lucrarea lui Dumnezeu in acest caz, ci doar faptul ca NOI trebuie sa ne dam cu parerea despre unul si altul, despre o situatie sau alta. Indiferent ca suntem ortodocsi, penticostali, baptisti etc. , va veni o zi a judecatii pt. fiecare, suntem pregatiti!?

Alin Cristea: Nu, nu sinteti. Se vede din ce subiecte abordati in spatiul public si CUM le abordati. Mediocritatea e in floare in biserici.

Alin Cristea: Florin, am inteles ca voi staruiti in rugaciune. Dar am amintit si un alt fel de staruinta – in planurile alese. A starui in planurile alese (care nu sint mediocre) nu e „o atitudine biblica, rationala, decenta si mai ales necesara”?

Alin Cristea: Mediocritatea e in floare in biserici tocmai din pricina mentalitatii „Sa nu judeci!” care este anticrestina. Sa nu judeci, in sensul de: Sa nu osindesti!, DA! Nu esti tu Dumnezeu. Dar Biblia porunceste sa judeci, cum, nu este nici unul printre voi sa judece intre frate si frate, se mira Pavel, si: Cercetati toate lucrurile si luati ce e bun. A stii ce e bun presupune un proces de evaluare, adica un discernamint pe baza unui set de valori, care stabileste ce e bun si ce e rau. Asta inseamna un proces CRITIC de analiza si sinteza. Nu criticist, nu circotas, nu birfitor, ci CRITIC, adica a evalua, nu a osindi.

Vezi:

Facebook: Comentarii Alin Cristea la un anunț al lui Florin Ianovici

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: