Cultura în schimbare (8)

cultura-in-schimbare-180

Cultura în schimbare: comunicând adevărul divin lumii contemporane – David D. Henderson, Life, Oradea, 2014, 303 p.

“Mândria care stă în spatele independenţei noastre este în contradicţie cu chemarea lui Dumnezeu. Nimeni nu poate sluji doi regi în același timp.

A veni la Cristos înseamnă a renunța la control. Isus spune clar: “Dacă voiește cineva să vină la Mine, să se lepede de sine, să-și ia crucea în fiecare zi și să Mă urmeze. Fiindcă oricine va voi să-și scape o va pierde; dar oricine își va pierde viața pentru Mine o va mântui..” (Luca 9:23-24)

Nimic nu provoacă societatea americană mai mult ca această afirmație. Toată viața noastră ne luptăm să câștigăm controlul, iar acum ni se cere să renunțăm la el.

Acesta a fost unul dintre cele mai grele lucruri de acceptat pentru mine când am venit la Cristos și continuă să fie una dintre cele mai mari pietre de poticnire și pentru alții. Nu vrem să renunțăm la control.” (p. 127-128)

“Al doilea lucru pe care trebuie oamenii să-l audă este chemarea la comunitate. Creștinismul și comunitatea sunt inseparabile.

Când s-a apropiat de moartea Sa, Isus a privit de pe cruce și a văzut-o în fața Lui pe mama sa. Apoi s-a uitat în jur și l-a observat pe Ioan, unul dintre ucenicii Lui, stând în apropiere. Și-a întors privirea înapoi spre mama sa și i-a zis: “Femeie, iată fiul tău!” Apoi s-a întors spre Ioan și i-a spus: “Iată mama ta!” (Ioan 19:26-27). Când venim la cruce, Isus ne include într-o familie a credinței împreună cu cei ce-L iubesc.

Nu putem fi creștini așa cum vrea Dumnezeu și să rămânem singuratici. Nu putem orbita unul în jurul celuilalt. Izolarea nu este o opțiune. Suntem chemați la relații sincere și caracterizate de grijă pentru cei care împărtășesc aceeași credință cu noi. Când venim la Cristos, uitarea de sine, încurajarea binevoitoare și slujirea jertfitoare trec din categoria opțională în cea pe care scrie “necesar”. Devine datoria noastră să ne dăm viețile unii pentru alții, așa cum și Cristos și-a dat viața pentru noi (1 Ioan 3:16).” (p. 130)

Un răspuns to “Cultura în schimbare (8)”

  1. Alin Cristea Says:

    A republicat asta pe RoEvanghelica.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: