Viața condusă de scopuri (16)

viata-condusa-de-scopuri-2014-180

Viața condusă de scopuri – Rick Warren, ed. a 2-a, rev., Life, Oradea, 2014, 372 p.

“Biblia ne spune în mod repetat: slujeşte lui Dumnezeu cu toată inima ta”. Dumnezeu vrea să-L slujești cu pasiune, nu din datorie. Rareori oamenii excelează în realizarea sarcinilor pe care nu le place să le facă și față de care nu au nici o pasiune. Dumnezeu vrea să-ți folosești interesele tale naturale pentru a sluji Lui și altora. Dacă îți asculți îndemnurile lăuntrice, ele te pot îndruma spre lucrarea pe care Dumnezeu a intenționat-o pentru tine.

Cum știi că slujești lui Dumnezeu din toată inima ta? Primul semnal este entuziasmul. Când faci ce îți place să faci nimeni nu trebuie să te motiveze, să te provoace, ori să te verifice. Faci lucrul respectiv pur și simplu din plăcere. Nu ai nevoie de răsplată, de aplauze, ori de plată pentru că îți place să slujești în acest mod. Opusul este de asemenea adevărat. Când nu faci ceva din toată inima, ușor devii descurajat.

A doua caracteristică a slujirii lui Dumnezeu din toată inima este eficacitatea. Ori de câte ori faci lucrurile pentru care ai fost proiectat de Dumnezeu să-ți placă să le faci, devii bun în facerea lor. Pasiunea duce la perfecțiune. Dacă nu-ți pasă de o anumită muncă, este puțin probabil că vei excela în efectuarea ei. Prin contrast, cei care realizează cel mai mult în orice domeniu sunt cei care fac lucrul respectiv cu pasiune, nu din datorie sau pentru profit.” (p. 247)

Un răspuns to “Viața condusă de scopuri (16)”

  1. Alin Cristea Says:

    A republicat asta pe RoEvanghelica.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: