Poate să fie făcut din aur, un site tot nu e nimic fără… informații! ACTUALIZATE! Mai ales că e vorba de o instituţie!
19 noiembrie 2010
La Istvan Borzasi nu este… biografie.
La Ilie Sorițău nu este… fotografie.
1 septembrie 2012
Acum aproape 2 ani semnalam, în trecere, că la secțiunea Profesori Facultatea de Teologie, la Istvan Borzasi nu este biografie, iar la Ilie Sorițău nu este fotografie.
Conducerea Universității Emanuel se complace în aceeași nepăsare și acum…
20 septembrie 2012
Unde e “destinul” Pastorului Lector Univ. Dr. ISTVAN BORZASI? Nici acum nu apare biografia sa pe site-ul Universității Emanuel…
Nici Ovidiu Niculaș nu are poză în lista profesorilor, precum alți profesori…
“Rectorul”, “Prof. Dr. Habil. CORNELIU C. SIMUŢ, PhD, ThD”, nici acum nu a catadicsit să scrie ceva la pagina intitulată… Mesajul rectorului.
De ce nu face rost decanul Cruceru de poza de profil a profesorilor Ilie Sorițău și Viorel Ile?… (Doamne, cine au ajuns să “predea” la Emanuel!…)
Vezi:
Cine este noul rector al Universității Emanuel? Corneliu Simuț? Dar prorector? (26 ianuarie 2012)
Este Paul Negruț doctor în psihologie? (23 iunie 2012)
Să vedem „noutăţile” siteului:
1. Istoria noastră
Este o istorie contrafăcută – Nu apare numele lui Iosif Țon.
În broșura Centenarului Bisericii Emanuel (13.12.2009) scrie clar: „Din anul 1991 până 1994 fratele Iosif Țon a fost rector al Institutului Biblic Emanuel. În această vreme au început lucrările ridicării campusului universitar.”
În Wikipedia: „Iosif Țon a pus bazele și a asigurat funcționarea Institutului Biblic Est-European, Institutului Biblic din Oradea (astăzi Universitatea Creștină Emanuel), a postului de radio Vocea Evangheliei și al Editurii Cartea Creștină din Oradea.”
Nu este menționat numele lui Nicolae Gheorghiță, care a ieșit la pensie în 1997. (Nici alte nume precum Radu Gheorghiță sau Emil Bartoș.)
La final: „La Universitatea Emanuel au absolvit peste 2000 de tineri care poartă cu ei valorile și viziunea școlii în aproximativ 39 de țări ale lumii.”
Aproximativ 39?
Aproximativ 40, sau peste 35. Dar aproximativ 39?
Ce, ar fi vorba cumva de 38,7 ţări? Sau 39,2 ţări?
2. Profesori
Din cei 9 de la Teologie pastorală, la rubrica Publicații semnificative, doi nu au nimic, iar alți doi au doar cîte 1 carte.
La Asistență socială, la Adina Micula nu există nici un fel de informații.
Șablonul pentru prezentarea profesorilor nu include biografie / CV, cum era cel precedent, și cum se poate vedea la alte instituții academice, precum Institutul Teologic Baptist din București sau Institutul Teologic Penticostal din București.
3. La secţiunea Acreditare se menţionază, în final: „Raportul evaluării instituționale poate fi consultat pe site-ul Universității Emanuel din Oradea.”
Nu există link către raport, menţionat a fi realizat în anul 2013 de către Institutional Evaluation Programme (IEP). Nu l-am găsit pe site.
4. Există Raportul anual, întocmit în 30 martie 2013 de rectorul Corneliu Simuț și aprobat în 4 aprilie 2013 de Senatul Universității Emanuel, al cărui președinte este Paul Negruț (aceeași Mărie, cu altă pălărie).
Nu am găsit Raportul anual 2014.
Conform articolului 19 din Carta Universităţii, „rectorul universităţii va prezenta anual, cel târziu până în prima zi lucrătoare a lunii aprilie, un raport privind starea universităţii, ca o componentă a răspunderii publice. Senatul universitar validează raportul menţionat, în baza referatelor realizate de comisiile sale de specialitate. Raportul este făcut public pe site-ul universităţii.”
5. Nu am găsit prezentat undeva Senatul Universității.
Conform prevederilor din Carta Universității Emanuel din Oradea, „Senatul universitar este compus din maxim 75% personal didactic şi de cercetare şi din minim 25% reprezentanţi ai studenţilor”.
6. La Noutăţi & Evenimente, sînt menționate 2 chestiuni (din 31 mai) – Lansarea noului website UEO și Festivitatea de absolvire a promoției 2014 (nu și Carnavalul Animalelor, din 2 iunie, care a avut loc la Capela UEO și a fost anunțat pe contul UEO de pe Facebook).
7. La Evenimente absolvenți:
„Intalnirea de Alumni 2012
7-8 Septembrie, 2012
Toti absolventii promotiei 2002 sunt invitati la intalnirea de zece ani dela absolvirea studiilor de licenta. Invitatia din partea conducerii scolii o gasiti aici.”
8. La Mărturii absolvenţi: 3.
„La Universitatea Emanuel au absolvit peste 2000 de tineri care poartă cu ei valorile și viziunea școlii în aproximativ 39 de țări ale lumii.”
:)
9. Spune-ți părerea
„La Universitatea Emanuel suntem întotdeauna deschişi să auzim părerile dumneavoastră. Fie că aveţi sugestii, aprecieri sau întrebări, aşteptăm să ne scrieţi. Apreciem interesul pe care îl arătaţi faţă de Universitatea Emanuel din Oradea.”
Nu credeţi tot ce citiţi pe site-ul ăsta cu păr „nou”, dar cu năravuri vechi!… :)
7 iunie 2019 la 19:46
A republicat asta pe RoEvanghelica.