Impostorul Vindecătoru (1)

Întotdeauna am fost uimit de pretențiile Vindecătorului, numele blogoristic al lui Răsvan Cristian Stoica, de a prezenta cititorilor săi o perspectivă asupra unor fenomene din mediul evanghelic românesc.

Bunăoară, chiar ieri, la al patrulea episod din foiletonul Delirul, cu personaje cunoscute din mediul evanghelic, dar cărora Vindecătoru le redimensionează parametrii, acest blogger paranoic, cum l-am numit în numeroase rînduri, are următoarea pretenție:

„Am încercat să redau atmosfera ultimilor ani, aşa cum a fost ea reflectată pe net.”

STILUL Vindecătorului nu este unul care să îi permită să facă aşa ceva. Dimpotrivă!

Stilul lui Alin Cristea este unul care să furnizeze ATMOSFERA ultimilor ani, AȘA CUM A FOST EA REFLECTATĂ PE NET.

Chiar Vindecătoru scria despre Alin Cristea: “Analizele le face destul de tăios, rece şi calculat, extrem de concentrat şi cu simţ de răspundere în faţa posterităţii, meticulos şi corect, pînă la virgulă, încît te stafideşti citind stilul lui uscat.” (februarie 2010)

Cele patru episoade nu fac decît să întărească ceea ce eu am scris de atîtea ori despre Vindecătoru: Nu are competenţă în ceea ce priveşte mediul evanghelic românesc.

Avem de a face cu acel personaj care l-a numit pe Beni Fărăgău pastor PENTICOSTAL, l-a făcut pastor, în ignoranța / paranoia lui, pe Teofil Stanciu, la Ruginoasa cică ar fi fost bătuți și băgați în spital peste 100 de baptiști (cînd, de fapt, e vorba de 9, și nu băgați în spital), cică Alin Cristea ar fi fost șeful / coordonatorul Rețelei România Evanghelică (dar am dat dezmințiri în mai multe rînduri).

Și omul ăsta are pretenția că oferă cititorilor săi atmosfera ultimilor ani? Cum a fost ea reflectată pe Internet?

NU!

Cum a fost ea reflectată în mintea lui paranoică, DA!…

Nu obișnuiește să ofere linkuri prin care cititorii să-i verifice informațiile pe care își bazează, CICĂ!, analizele…

Blogul lui este o sursă permanentă de DEZINFORMARE!

Stilul lui pseudopamfletar a fost sancționat rapid, de către Pătrățosu, care s-a dezis de Vindecătoru la scurt timp după ce l-a nășit în blogosferă:

„Îmi asum responabilitatea lansării lui Rasvan în blogosferă, dar se pare că a învăţat să umble pe propriile lui picioare, iar direcţia în care a luat-o prin ultimele posturi nu corespunde direcţiei pe care eu am visat-o pentru blogosfera evanghelică din România. Ironia cristică, cel mult socratică, da, puţină urzică şi un pic de acid, poate, dar nu bătaia de joc la scena deschisă.”

Vezi:

Comunicat: ironie cristică, ironie socratică, zeflemea, persiflare, pamflet, diatribă, ridiculizare

Cam astea sînt chestiile de care îmi aduc aminte mai întîi atunci cînd văd impostura Vindecătorului.

Le-am menționat în mai multe rînduri, le voi mai menționa, și, dacă voi găsi timp, le voi completa.

Vindecătoru a mai șters din articolele sale, zice el că a făcut curățenie, după 3 ani și-a cerut iertare pentru minciuna pe care lăsat-o la adresa mea, scrisă de o femeie din Biserica Providența Oradea, conform căreia aș fi fost exclus de la Universitatea Emanuel. O astfel de chestiune se poate oricînd verifica, nu-i așa?

Problema Vindecătorului nu e aceea de a face curățenie o dată la 3 ani, ci aceea de a face curățenie o dată la 3 zile, dacă nu reușește să trăiască în blogosferă fără să facă mizerie.

Dar dezinformarea, ca stil de viață în blogosferă, care dă naștere imediat fenomenului Mahalaua Evanghelică, are efecte nu doar în ceea ce-l privește pe Vindecătoru, ci și în ceea ce privește reputația celor pe care îi menționează fie în cadrul unor minciuni, dezinformări și conexiuni abracadabrante, fie prin glume frivole, însoțite de replici la fel de ignobile ale comentatorilor – ultimul companion de joacă în blogosferă al Vindecătorului este Marinel Blaj.

FOARTE IMPORTANT:

Chiar dacă toate cele de mai sus n-ar fi fost spuse, chiar daca, să zicem, acestea ar fi fost primele 4 articole pe blogul Vindecătorului, chiar și atunci aș fi spus: Este un impostor!

Iată de ce:

În episodul 2 Vindecătoru menționează Cazul Noe:

„Teologii s-au referit destul de transparent la transferul de putere dinspre Oradea, spre Bucureşti. Paul Negruţ, teologul simbol al rezistenţei împotriva hidrei comunisto-securiste, a fost scos din joc, Marius Cruceru trecut pe linie moartă, blogul Pătrăţosu înfierat ca rău exemplu, iar securiştii, cum era de aşteptat, au rămas bine merci în posturi de conducere.

Otniel Bunaciu, teolog, protejat al vechiului regim, ca beizadea a unui turnător, preia conducerea. Radu Gheorgiţă, teolog şi el, şi-a apărat tatăl, fost turnător, pe blogul deschis în devălmăşie cu Mănăstireanu, acuzîndu-l pe Cruceru de rele obiceiuri, că şi-ar fi “dezgolit” în public tatăl. Aşa s-a născut cazul Noe, o gogoriţă teologică ca multele de acest fel.”

Desigur, ar fi de întrebat: Care sînt MULTELE gogoriţe de acest fel? Să numească Vindecătoru 3 dintre ele!… :)

Dar acum trebuie să fim atenți la cu totul altceva: Vindecătoru face, în aceste 2 paragrafe, o colecție de cîteva nume – Paul Negruț, Marius Cruceru, Otniel Bunaciu, Radu Gheorghiță, Dănuț Mănăstireanu. (În următoarele paragrafe: Iosif Țon, Cristian Barbosu, Daniel Mitrofan, Daniel Brânzei, Daniel Fărcaș, Daniel Chiu.)

Dar ratează un nume important pentru Cazul Noe: Alin Cristea. :)

Următoarele 3 paragrafe le-am scris anul acesta în martie și explică atît rolul meu în Cazul Noe (PE INTERNET), cît și aroganța cu care privesc micile bîrfe cu care se dudulcesc cei precum Vindecătoru (sînt un clan întreg):

Acum cîțiva ani, Marius Cruceru lansase un atac față de Radu Gheorghiță, care scrisese un articol pe Agora Christi. Eu m-am băgat la comentarii, astfel încît haita (sau secta, cum a zis Dănuț Mănăstireanu) pătrățoșilor s-a năpustit asupra mea, nu asupra lui Radu Gheorghiță, cum ar fi vrut Marius Cruceru. Care a trebuit să recunoască: 2-0 pentru Alin Cristea.

Așadar, tăntălăii ignoranți și nesimțiți care se năpustesc asupra beregatei mele ar trebui să știe că eu sînt pregătit pentru astfel de lupte de gherilă. Nu doar că sînt pregătit, dar obișnuiesc să le cîștig.

Și motivele reușitelor mele din acest domeniu sînt diverse, unul e că am memorie destul de bună și știu pe unde să caut ca să dau de vorbele pe care le lasă pocăiții în spațiul public într-un mod neglijent… Am “prostul” obicei să dau linkuri, să ofer informații care pot fi verificate, să aștept pînă un nesimțit își dă în petec și apoi misiunea mea e mult mai ușoară… :)

Un răspuns to “Impostorul Vindecătoru (1)”

  1. Alin Cristea Says:

    A republicat asta pe RoEvanghelica.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: